2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

Történelmi rejtélyek...

Következő

Önvédelem a kihalt, sötét utcán...

Értékteremtés

Tóth Andi Szabó Diána Pilisi Petra Panna

A SodaStream, a márka hazai történetében először, együttműködésre lépett három hazai influenszerrel. A világ vezető szódagépgyártója ily módon szeretné felhívni a figyelmet az egyszerhasználatos műanyaghulladék csökkentésének és az élővizek védelmének fontosságára.

 

„Szeretnénk ezt az üzenetet a közösségi médiában hangsúlyosabban megjeleníteni. Éppen ezért olyan influenszerekkel vettük fel a kapcsolatot, akik maguk is hisznek az értékteremtés erejében, hiszen a PET-palackokkal kapcsolatos hulladékszennyezést illetően a 24 órában vagyunk” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a márka termékmenedzsere.

 

A koronavírus járvány érthető módon több problémáról, így az élővizekbe és a természetbe kikerülő, egyre jobban gyarapodó műanyaghulladékról is elterelte a figyelmet. „A pandémiának ugyanakkor belátható időn belül vége lehet és remélhetőleg a világon mindenhol sikerül visszaállítani az életet a megszokott kerékvágásba. Remélhetőleg ez már úgy fog megtörténni, hogy jóval kevesebb eldobható műanyagot használunk, mint azelőtt” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina.

 

A műanyaghulladék szennyezés távoli problémának tűnhet, hiszen közvetlen környezetünkből általában mindenhol elszállítják a szemetet. Az óceánokba ugyanakkor minden évben 8 millió tonna műanyag kerül a szárazföldek belsejéből induló folyókon keresztül. A helyzetet csak tetézi, hogy minden évben 300 millió tonna műanyaghulladék keletkezik a világon.

 

A márka szerint a műanyag-hulladékot akkor lehet hatásosan csökkenteni, ha meg sem termeljük azt. Ezt az üzenetet a márka három influenszer segítségével juttatja el a hazai közösségi média felhasználókhoz. A cég influenszer csapatát erősíti a könyvolvasást és a könyveket népszerűsítő Szabó Diána, a zerowaste-tanácsadó és a Dobd ki a szemetest! című könyv szerzője, Tóth Andi, valamint a szépség-életmód influenszer, Pilisi Petra Panna.

 

„Nem adom sok mindenhez a nevem, csak olyan cégekkel működöm együtt, amelyeknek az elveivel egyetértek, és olyanokkal, amelyekkel tudok azonosulni. Engem nagyon régóta foglalkoztat a bolygónk sorsa, számtalan könyvet elolvastam a témában erről. Fokozottan igaz erre, hogy minél jobban belemerül valaki ebbe a témába, annál jobban látja, mennyire összetett és milyen hihetetlenül veszélyes”– jegyezte meg az együttműködés kapcsán Szabó Diána

 

„Az ökológiai válság megoldásának csupán csak egy picike szeletét teszi ki a hulladék mennyiségének minimalizálása, azonban éppen ez az a terület, ahol bárki bármikor könnyedén konkrét lépéseket tehet környezetünk védelmében és egy élhetőbb jövő elérése érdekében. A PET-palackok csapvízre és szódavízre történő leváltása az egyik legegyszerűbb alternatív lehetőség, a sok egyéb zero waste megoldás közül. Szeretném, ha minél több ember megértené ezeknek az apró lépéseknek a fontosságát, hiszem, hogy minden kis lépés számít” – Tóth Andi.

 

„Számomra rendkívül fontos szempont volt a felesleges PET-palackok vásárlásának elhagyása, ezért kifejezettem erre kerestem megoldást. Ekkor jöttek szóba a márka készülékei, amelyekben egy patronnal akár 60-80 liter szódavizet is készíthetek, ezzel csökkentve a műanyag hulladékok termelését. Másodsorban pedig megkímél a nehéz cipekedéstől és sokkal kényelmesebb otthon a csapból folyó vízből szódát készíteni akár egy palacsintához vagy egy finom szörphöz” -- árulta el Pilisi Petra Panna. Hozzátette: úgy véli, hogy a környezetünk jobbá tétele rajtunk is múlik.

 

 

Előző

Történelmi rejtélyek...

Következő

Önvédelem a kihalt, sötét utcán...

Kövess minket!