2024. Július 22. | Magdolna
Előző

Megosztom… Kollányi Zsuzsi, énekesn...

Következő

Megosztom… Varga Viktor, zenész, zene...

Megosztom… Vogel Adrienn, autóversenyző

Vogel Adrienn
Kérdéseink válaszadója ezúttal Vogel Adrienn, autóversenyző, aki pályafutása során számos kategóriában állt rajthoz.Törékeny nő létére még kamion versenyzőként is helytállt. 2017-ben az év női autóversenyzőjének választották.

 

- Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

- Amikor egy 1000 lóerős dakaros Tatra versenykamiont teszteltem Csehországban. Elképesztő, hogy mit kibír egy technika! Terepen nem jellemző az egyenletes útszakasz, alaposan próbára volt téve a jármű és én is. Ahogy dolgozott a futómű féktávon, a gödrökben olyan ütéseket kaptam alulról, hogy egy pillanatra elment a látásom. Mikor az élményeimet meséltem annak a pilótának, aki ezzel a kamionnal versenyez, csak annyit kérdezett vissza: ugye?

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Az első szerelem még kisiskolás koromban volt, így hosszú évek távlatából visszatekintve, nem hiszem, hogy ő befolyásolt volna bármit is, az első komoly kapcsolatom viszont már annál inkább. Neki köszönhetem, hogy most versenyzem, mert ő mutatta meg, miről is szól a motorsport úgy igazán közelről. Addig csak tévében néztem, és legfeljebb matchboxokkal játszottam. Szóval, ha a motorsporthoz fűződő viszonyom párkapcsolatnak tekinthető, akkor mondhatjuk, hogy az első barátom hozott össze minket.

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Nehéz lenne választani. Több országban is el tudnám képzelni az életet, de egy biztos: nem tengerpartra, vagy egzotikus szigetre vágyom, hanem legszívesebben magas hegyek között, egy rönkházban tölteném a napjaimat. Azt se bánnám, ha egy sílift is lenne a közelemben. Szeretem a friss hegyi levegőt, a magasban nyáron sincs elviselhetetlen forróság.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Híres versenyzők voltak és a mai napig is hatással vannak rám. Michéle Mouton, Jutta Kleinsmidt, Petter Solberg, Sebastien Loeb, Alex Zanardi, Colin McRae, Richard Burns... és még nincs vége a sornak. Mind nagy nevek, akik nagyon alázatos versenyzők és tettek azért, hogy sikereket érjenek el.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Rejtő Jenő: A 14 karátos autó. Mert vicces. Csak sajnos már régen olvastam.

 

 - Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Kiegyensúlyozottnak. Pörgős életet élek és a habitusom is ilyen. Nem vagyok túl kattogós típus, csak akkor foglalkozom a problémákkal, amikor éppen fennállnak. Mindenben gyorsan döntök, ezt gondolom, a versenyzésnek köszönhetem. Egyenes ember vagyok, és elismerem, ha hibázok. Mindenben keresem a jót, ez segít abban, hogy legtöbbször pozitívan gondolkodjak.  

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Hmmmm... talán a pókoktól. Próbálom szoktatni magam hozzájuk, de nem mindig sikerül.

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Teljesen más irányt vettem. Gyerekként állatorvos szerettem volna lenni, de egészen másfelé sodort az élet. Talán jobb is, mert nagyon nehezen viselem egy élőlény elpusztulását. Ott meg elkerülhetetlen lett volna találkozni az elmúlással.

 

 - Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Rendszeresen szoktam adományozni és segíteni másoknak, valamint nagykövete vagyok a 4ocean mozgalomnak. A szervezet tagjai az óceánokat, tengereket valamint folyó vizeinket tisztítják meg a hulladéktól, az összegyűjtött műanyagokból karkötőket készítenek, melyek megvásárlásával támogathatjuk a mozgalom munkáját. Egy karkötő árából egy fonttal járulunk hozzá a víztisztaság fenntartásához.

 

-  Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- Nem érzem magam hiú embernek. Próbálom reálisan nézni magam és egészséges önbizalmat építeni. Inkább a szerénység jellemez.

 

-  Mi az, amire a legbüszkébb?

 

. A rengeteg kupámra, ami a nappalimat díszíti. Mind kemény munka eredménye, és mindegyikhez rengeteg szép emlék köt. Egyiket sem adták könnyen, kőkeményen meg kellett harcolnom értük.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Inkább sok apróbb volt, de minden csalódásból tanul az ember. Ettől fejlődünk. Mindig megvizsgálom, hogy mi miért történt, és nem feltétlen baj, hogy éppen akkor a hátrányommá válik, mert lehet, hogy sokkal jobb fog történni velem a jövőben. Kicsit most amúgy is ez jellemző az életemre. Sokszor hagyom, hogy az élet irányítson.

 

-  Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

 - Sajnos manapság már nincsenek olyan tápértékű élelmiszerek, amik régen voltak. Eleve a termőföld már túl van vegyszerezve. Emiatt sok új betegség alakult ki, ezáltal jobban oda kell figyelnünk, mit viszünk be a szervezetünkbe. Nem vagyok a divatdiéták híve, habár hozzá kell tennem, hogy szerencsés az alkatom, mert nem vagyok egy hízékony típus. De ez nem azt jelenti, hogy nem figyelek oda arra, hogy mit eszem. Versenyszezonok előtt rám is jellemző, hogy kalóriaszegényebb étrendet követek. Ilyenkor előszeretettel keresem fel a bioboltokat, vagy vásárolom a házi készítésű termékeket. Persze az étkezés mellett a rendszeres testedzésre is odafigyelek.

 

 

Előző

Megosztom… Kollányi Zsuzsi, énekesn...

Következő

Megosztom… Varga Viktor, zenész, zene...

Kövess minket!