2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

Megosztom… Pataki Ferenc, színész...

Következő

Megosztom… Kollányi Zsuzsi, énekesn...

Megosztom… – Dékány Barnabás, színész

Kérdéseink válaszadója ezúttal Dékány Barnabás, színész, aki bár még csak a pályája elején tart, de már megízlelhette a siker ízét. 

 

- Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

- Az első vers, még az egyetemi felvételi előtt, amit el tudtam mondani a saját hangomon.  Akkor úgy éreztem, átszakad valami, bejutok egy olyan belső helyre, aminek a létezéséről nem is tudtam. Azóta is próbálom elkapni ezt az állapotot, több-kevesebb sikerrel.

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Meghatározó volt. De amikor az ember szerelmes, mindig azt érzi, hogy most szerelmes először igazán.

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

  - Napsütéses helyen, ahol lehet egyszerűen és örömmel élni. Spanyolországot vagy Olaszországot mondanám. Robogóznék, fürödnék a tengerben, szerelmes lennék. Jó lenne, ha pont az tudna hajtani, amitől gyakran inkább szorongok. Hogy vége lesz.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Bodó Viktor Ledarálnakeltűntem c. előadása a Katona József Színházban. Abból minden és mindenki. Mindig. Legalább hétszer láttam.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Bartis Attila A nyugalom c. regénye. Nincsenek objektív okai, valahogy beférkőzött a bőröm alá a szöveg. Pont azok a szavak, pont abban a sorrendben.  

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Változékonynak. Nem tartom feladatomnak, hogy meghatározzam magam. Mint ahogy azt sem, hogy beleszóljak abba, mások milyennek látnak.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Attól, hogy egyszer csak felkelek, és én vagyok az egyedüli ember a bolygón. Ezzel laza összefüggésben a szeretteimet féltem a leginkább. 

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Van egy videó rólam pár éves koromból, amin össze-vissza öltözködöm, énekelek, bútorokra mászok fel, halandzsa nyelven, nagy átéléssel magyarázok. Láthatóan élvezem. Az akkori önmagam biztos egyetértene a pályaválasztásommal.

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Eddig nem, de ha hívnának, szívesen mennék.

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- A hiú szónak eleve van egy negatív csengése számomra. Szerintem fontos, hogy az ember tanulja meg szeretni magát, még akkor is, ha mások emiatt véleményezik. Én például szeretek jól kinézni, úgy érzem jól magam a bőrömben.

 

-  Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- A hibáimra. Mert el mertem követni őket, és szembe tudtam nézni velük. Egyértelműen ezekből a helyzetekből tanultam a legtöbbet.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Nagyon tudok bízni emberekben. A legnagyobb csalódásaim olyan élményekhez kötődnek, amikor úgy éreztem, hogy visszaélnek ezzel.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- Az önsanyargatásban nem hiszek, de abban igen, hogy mindenkinek másra van szüksége. Én például kerülöm a nehéz ételeket. De ez nem jelenti azt, hogy nyáron a Balatonnál nem fogok beburkolni egy sajtos-tejfölös lángost.

 

Fotó:Gáspár Dániel

 

NÉVJEGY

Dékány Barnabás 1991-ben született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait a szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban végezte. A budapesti Árpád Gimnáziumban érettségizett. A gimnázium után fél évet a BGE kommunikáció és médiatudomány szakán tanult. 2011-2016 között a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016-tól szabadúszóként dolgozik, rendszeresen szerepel a Belvárosi Színház, az Átrium, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház és a Hatszín Teátrum előadásaiban. Filmes és televíziós szerepei: Sohavégetnemérős, Apró mesék, A tanár

 

Előző

Megosztom… Pataki Ferenc, színész...

Következő

Megosztom… Kollányi Zsuzsi, énekesn...

Kövess minket!