2024. Június 16. | Jusztin
Előző

Retinol vs. bakuchiol?...

Következő

C-vitaminnal a szépségért...

Superfood a testápolásban is

Szuperételeknek (superfood) tartott növényekből kivont hatóanyagokra és tengeri sóra épülő, zuhanyozás közben használható testradír-családdal bővíti termékkínálatát a Vagheggi olasz fitokozmetikai vállalat. A telítetlen zsírokban, antioxidánsokban, vitaminokban és aminosavakban gazdag testradírok, melyek 3 változatban válnak elérhetővé, a fáradt, fakó és foltos bőr elleni küzdelem új dimenzióját hozzák el, miközben visszaadják a bőr ragyogását és hidratáltságát.

 

Tavasszal az ingadozó hőmérséklet miatt (hideg-meleg) a bőr érzékenyebbé, reaktívabá válhat. Egy radír új energiákat ad a bőrnek. Nyáron a bőr szárazabbá válik, a radír megelőzi a bőr megvastagodását és szebb és egyenletesebb barnaság érhető el a bőrön. Ősszel és télen pedig lelassulnak a bőrmegújítási folyamatok, mert a vérkeringés is lassult a bőrfelszínen, ezért érdemes segíteni a bőr radírozásával ezt a folyamatot. A bőrradírozás, minden évszakban javítja a bőr befogadóképességét a hatóanyagokra, és előkészíti a bőrt a depilációra.

 

Ribizli, indiai fügekaktusz, golgotavirág gyümölcse (passió gyümölcs) inspirálták az új limitált kiadású Vagheggi testradírokat. Összetevőik kiváló élelmiszerek és a bőrt is ápolják, az innovatív „pulp-like” textúrának köszönhetően pedig – melyek visszaadják a gyümölcs színét és aromáját – a termékekben lévő tengeri sóval együttesen újítják meg a bőrt.

 

A Vagheggi új testradírjai:

 - ANTIOXIDÁNS TESTRADÍR MARACUJÁVAL

Antioxidáns testradír ásványi anyagokban, A- és C-vitaminokban gazdag golgotavirág olajjal, hámlasztó, vízelvezető és ödémacsökkentő hatású tengeri sóval és E-vitaminnal a ragyogó bőrért. A golgotavirág (Passiflora edulis) gyümölcsének (más néven maracuja) olaját a termés magjának hideg sajtolásával nyerik. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Különösen az A-, C-vitamin és a béta-karotin adja a jellegzetes lila vagy sárga színt és magas antioxidáns hatást, ami fontos a sejtmegújuláshoz.

 

 - TÁPLÁLÓ TESTRADÍR RIBIZLIVEL

Tápláló testradír, tápláló és nyugtató hatású Omega-3 és 6 zsírsavakban gazdag ribizli kivonattal, hámlasztó, vízelvezető és ödémacsökkentő hatású tengeri sóval és E-vitaminnal a selymes és homogén bőrért. A ribizli olajat a Ribes nigrum (fekete ribizli) gyümölcsének magjából hidegen sajtolják. Nagyon gazdag forrása az omega-3 és omega-6 sorozatú többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A fekete ribizli tápláló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Kiváló a bőr öregedésének megelőzésére.

 

 - BŐRMEGÚJÍTÓ TESTRADÍR INDIAI KAKTUSZFÜGÉVEL

Bőrmegújító testradír Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag indiai kaktuszfüge olajjal, hámlasztó, vízelvezető és ödémacsökkentő hatású tengeri sóval és E-vitaminnal, hogy a bőr újjáéledjen. Fügekaktusz olajat az Opuntia ficus (közönséges fügekaktusz) termésének magjának hideg sajtolásával nyerik. Esszenciális zsírsavakban (akár 85% omega-3 és omega-6) és E-vitaminban gazdag, regeneráló, bőrszerkezetjavító, feszesítő tulajdonságokkal rendelkezik, és segít lassítani a bőr öregedési folyamatát.

 

A megfelelő bőrápolási rutin

A bőr a test különböző területein eltérő, a vastagságban, a szőr és a mirigyek mennyiségében, a szín, a bőridegsejtek mennyiségében és a bőrben található vérerek miatt. Felülete szabálytalan, pórusok, felületes és mély barázdák, szőrszálak jellemzik; mindez meghatároz egy sokszögeket ábrázoló finom rajzot. Az epidermisz több rétegből áll, csak az alsó bazális réteg képes új sejteket termelni, ez az egyetlen réteg az, amit a keringés is táplál. A keratinociták nagy mennyiségű keratint szintetizálnak, és ellaposodnak, ahogy a felszínre emelkednek.

Ezután fokozatosan korneocitákká, vagyis elhalt sejtekké alakulnak, amelyeket hidro-lipid anyag vesz körül. Leválnak és helyükre folyamatosan új sejtek érkeznek a bazális rétegből. Ez elengedhetetlen a bőr permeabilitási jellemzőihez. A felhám sejtjei kb. 28 nap alatt újulnak meg normál esetben. A tengeri sónak köszönhetően a hámlasztó bőrradír nemcsak eltávolítja az elhalt hámsejteket, hanem felkészíti a bőrt más termékekkel történő kezelésre, visszaadva az elvesztett ragyogást. A természetes olajok táplálják a bőrt, puhává és ragyogóvá teszik.

Előző

Retinol vs. bakuchiol?...

Következő

C-vitaminnal a szépségért...

Kövess minket!