2024. Július 22. | Magdolna

Napcsókolta szín

A nyári meleg és kellemes napsütés közeledtével mindannyian izgatottá válunk, hogy hamarosan ismét gyönyörű barnává varázsolhatjuk külsőnket, azonban sokunknak nem is jut eszünkbe, hogy ezt akár otthonunkban is megtehetjük. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértőjének segítségével könnyen, napozás vagy szolárium nélkül is elérhetjük a kívánt színt.

 

A szakértő tippjeivel és tanácsaival már a jó idő előtt gyönyörű napcsókolta bőrt varázsolhatunk magunknak, hogy az első strandolós napokon is a legjobb formánkban tündökölhessünk.

 

„Sokat napoztál mostanában? Nagyon szép barna vagy!” – csendülnek fel mindannyiunkban a jól ismert mondatok, amelyeket azonban eddig javarészt csak nyár végén hallottunk. Itt az idő, hogy már június elején is élvezzük a dicsérő szavakat, önbarnítók segítségével ugyanis akár már most gondoskodhatunk nyári színünkről. Mielőtt azonban önbarnításba fognánk, fontos tisztában lennünk azzal, hogyan is kell használnunk a különböző termékeket és ezekkel mennyi idő alatt és milyen hatást érhetünk el.

 

Az önbarnítókat alapvetően két csoportra oszthatjuk: vannak, amelyek néhány óra alatt csokibarnává varázsolják bőrünket és vannak, amelyek több napon át tartó, folyamatos használattal érik el ugyanezt a hatást. Mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, ezért mindig érdemes megfontolnunk és mérlegelnünk, milyen hatást szeretnénk elérni.

 

Ha csupán néhány óra áll rendelkezésünkre, hogy napcsókolta bőrt varázsoljunk magunknak, a szakértő nagyobb koncentrációjú önbarnítókat ajánl, amelyek pár óra alatt tökéletes színt eredményeznek, azonban felvitelüknél nagyobb a hibalehetőség és egyenletes színüket nem könnyű hosszú távon fenntartani. Az egyenletes szín elérése érdekében az önbarnító használata előtt minimum egy nappal érdemes átradírozni testünket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, azonban pórusainknak is legyen idejük visszahúzódni és a barnító ne tömítse el őket.

 

A barnítás előtt közvetlenül csak nagyon száraz bőrfelületeinken használjunk testápolót, vékonyan hidratáljuk sarkunkat, térdünket, könyökünket, és kézfejünk száraz területeit. Az önbarnító felvitelénél fokozottan figyeljünk az egyenletes eloszlatásra és alaposan dolgozzuk bele bőrünkbe, így kerülve el, hogy az eredmény foltos és egyenletlen legyen. Ehhez érdemes applikációs kesztyűt használni, így akadályozva meg tenyerünk túlzott elszíneződését.

 

Barnítás után érdemes minden nap hidratálnunk bőrünket és elkerülnünk bőrünk szőrtelenítését és dörzsölését, így tovább megőrizhetjük napbarnított színünket. Az Avon szakértője ehhez az Avon Care SUN+ önbarnító testápolót ajánlja, amely igazi napcsókolta bronzos hatást eredményez, miközben mandulaolajjal kényezteti bőrünket.

 

Amennyiben fokozatosabb barnulásra vágyunk, válasszunk olyan testápoló terméket, amely hidratáló összetevői mellett kis mértékben önbarnítót is tartalmaz. Ezen termékek lassabban, napról napra alakítják ki a kívánt színt, így csökkentve a hibalehetőségeket és a foltok kialakulásának esélyét bőrfelszínünkön.

 

Használatukkal egyszerre táplálhatjuk és barníthatjuk bőrünket, így egyenletes színünket hosszú távon is megőrizhetjük. Az önbarnítót tartalmazó testápolókat érdemes lefekvés előtt használnunk, majd reggel egy gyors vizes zuhannyal leöblítenünk az esetlegesen nem beszívódó krémet testünkről, így biztosan elkerülve a foltok kialakulását. Károlyfi Edit Szépségszakértő kedvence az Avon Skin so Soft Fokozatos barnaságot kölcsönző testápoló, amely jojobaolajat tartalmazó krémes formulájával ragyogó bőrt és természetesnek ható, aranyló színt eredményez.

 

Akár napozással, akár önbarnítóval öltöztetjük gyönyörű színekbe bőrünket, egy-két apró trükkel még jobban kihangsúlyozhatjuk aranyló színét. Az Avon Skin so Soft Csillogó testápoló olajspray selyemproteinnel és csillámló összetevőkkel kölcsönöz üde ragyogást, könnyű állaga nem zsírosítja bőrünket és gyorsan beszívódik. Mindemellett érdemes sminkcuccaink között is szétnéznünk, hiszen az arcunkra használható bronzosítók és highlighterek dekoltázsunkat és vállunkat is gyönyörűen kiemelhetik.

 

Kövess minket!