2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Csokoládévarázs...

Következő

Tojáspor...

Ínycsiklandó csokiálmok

Idén sem maradhatunk mámorító csokoládékülönlegességek nélkül – szerencsére a világszerte elismert chocoMe-nek minden szezonban van néhány új, ínycsiklandó ajánlata a csokiálmok beteljesítésére. A magyar manufaktúra ezúttal 3 új termékkel jelentkezik, ezek közül az egyik a még csak a közelmúltban felfedezett alapanyagból készült, emellett 2, hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomság is hódító útra indul.

 

A falatnyi étcsokoládé lapocskák kakaó gyümölcshús juice töltelékkel, innovatív csokoládéként és ízbombaként egyaránt magával ragadó desszertkülönlegesség.

Egy svájci-ghánai vállalkozás nemrég megoldást talált arra a problémára, hogy a kakaógyümölcs magját körülölelő, különlegesen finom, nedves gyümölcshús hogyan ne vesszen kárba magas víztartalma és a trópusi körülmények következtében. A farmokon napenergiával működő mobil üzemegységeket hoztak létre, melyek a kakaótermés szüretelése után azonnal kipréselik a gyümölcshús levét, majd három órán belül eljuttatják a pasztörizáló üzembe. Így megmaradnak mindazok a különleges aromák és értékes anyagok (pl. vitaminok), amelyeket a gyümölcshús rejt.

 

Hatalmas értéket jelent, hogy ezzel a lépéssel plusz jövedelemforráshoz lehetett juttatni az ültetvényen dolgozókat, és élelmiszert előállítani olyasmiből, ami korábban kidobásra került. Ráadásul a kakaó gyümölcshús juice egészen különleges aromaprofillal rendelkezik: természetesen édes, háromféle cukrot tartalmaz, ugyanakkor fanyar ízjegyeket is hordoz. Egyáltalán nem csokoládé jellegű az ízvilága, inkább erőteljesen savas, gyümölcsös jegyekkel bír, egyszerre keverednek benne a licsire, passion fruitra, ribizlire és aszalt gyümölcsökre emlékeztető aromák, míg édessége a mézre emlékeztet. Ez a mennyei összetevő találkozik a finoman roppanó francia étcsokoládéval a chocoMe újdonságában.

 

Étcsokoládé drazsé szicíliai mandulával, hozzáadott cukor nélkül

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságokra voksoló édesszájúaknak sem kell kompromisszumot kötniük, a chocoMe ugyanis cukor nélkül is képes az édes kísértésekre, ezt bizonyítja új drazsétermékével. Az Étcsokoládé drazsé szicíliai mandulával, hozzáadott cukor nélkül termék íze egzotikus profilt tár fel, domináns kakaós jegyekkel, enyhe savassággal és kiegyensúlyozott édességgel, amely elbűvöli az ízlelőbimbókat - ennek a csokoládévarázslatnak az ölelésében válik még csábítóbbá a gasztronómiában egyébként is valódi fogalomként emlegetett szicíliai Tuono típusú mandula.

 

Hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé lapocskák liofilizált málnával

Az új termék szintén rabul ejti a mentes vagy akár a hagyományos élvezeteket előnyben részesítő csokoládéőrülteket is. A csokoládé íze ezúttal is egzotikus ízprofillal és domináns kakaós jegyekkel rendelkezik, e mellé társul a liofilizált málna kifinomult savassága és zamata.

 

Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel 

A Petit 9 termékcsalád tagjai ezúttal a Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel variációval bővül. A karamell tölteléket a Japánban rendkívül népszerű citrusféle, a yuzu (japáncitrom) levével ízesítjük. Ennek köszönhetően a citrusfélékre hasonlító, de igazából semmihez sem fogható kellemesen pikáns, savanykás ízű karamellás töltelék teszi a chocoMe csokoládé lapokat még vonzóbbá.

 

Az újdonságok megálmodásán túl, a chocoMe folyamatosan fejleszti már ismert termékeit is: az új szezontól kezdve az összes táblás tejcsokoládé – az Entrée-tól a Carré-ig – 41% helyett 43% kakaó szárazanyagtartalommal fog rendelkezni, ennek köszönhetően ízük még kevésbé édeskés, még inkább az intenzíven kakaós karakteresség jellemezi majd őket.


Előző

Csokoládévarázs...

Következő

Tojáspor...

Kövess minket!