2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Paradicsomos bredie...

Következő

Pácolt vadlazac...

Töltött, rántott olívabogyó

Hozzávalók:
50 dkb nagy, kimagozott olívabogyó
25 dkg darált marhahús
1-2ek. apróra vágott petrezselyem
1-2 ek. apróra vágott menta
1 csapott ek. őrölt gyömbér
2 ek. olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 tk. chillipaprika őrlemény
ízlés szerint só, bors
panírozáshoz: 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa
sütéshez: 1 dl olívaolaj, vagy kókuszolaj

Elkészítés:
Helyezze az olajbogyót 30 percre egy tál hideg vízbe, hogy megszabaduljon a sós íztől. Szárítsa meg és tegye félre. Egy serpenyőben forrósítsa fel a 2 ek. olívaolajat és pirítsa meg rajta a fokhagymát, majd adja hozzá a húst és az összes fűszert. Magas hőfokon pirítsa 1-2 percig, majd közepes hőfokon, többszöri kevergetés mellett – ha szükséges, öntsön hozzá egy kis vizet – főzze kb. 15-20 percig, illetve amíg a hús meg nem puhul. Vegye le a tűzről és hagyja kihűlni. A már szobahőmérsékletű húst töltse be a kimagozott olívabogyókba. A töltött olívabogyókat panírozza be a hagyományos módon – liszt - tojás - zsemlemorzsa –, majd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten (180 C fokon) bő zsiradékban süsse ki (kb. 4 perc, vagy, amíg aranybarna nem lesz). Melegen tálalja.
Előző

Paradicsomos bredie...

Következő

Pácolt vadlazac...

Kövess minket!