Hozzávalók:1 kg bárányhús
40 dkg darabolt paradicsom konzerv
1 ek. Ghee vagy olíva olaj
2 fej vöröshagyma (aprítva)
1 tk. chilipor
4 tk. joghurt
3 tk graham massala
2 tk. őrölt rómaikömény
1 ek. őrölt koriander
1 tk. őrölt kardamom
½ tk.őrölt szegfűszeg
1 tk. kurkuma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. gyömbér
1 tk. só
3 dkg szeletelt mandula
aprított koriander, vagy petrezselyem levél a díszítéshez
Elkészítés:
1. A megtisztított húst kockázzuk fel 3 centis darabokra
2. A sütőserpenyőben hevítsük fel a ghee-t (vagy az olíva olajat), tegyük bele a vöröshagymát és pároljuk meg. Adjuk hozzá a joghurtot, chiliport, koriandert, rómaiköményt, kardamomot, szegfűszeget, kurkumát, fokhagymát, gyömbért, sót és levével együtt a paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul (1-1,5 óra), majd vegyük le a fedőt, és főzzük tovább, addig, amíg a lé besűrűsödik. Amikor elkészült keverjük bele a garam masalát.
3. A mandulát folyamatos rázogatás mellett pirítsuk meg.
Főtt rizzsel tálaljuk, mandulával és korianderlevelekkel (vagy petrezselyemlevelekkel) díszítsük.