2024. Április 15. | Anasztázia, Tas
Előző

BMW-k a dobogó tetején...

Következő

Lexus crossover csak Európának...

Véget ért az amcsi brummogás

A Harley-Davidson nemzetközi motoros és zenei fesztivállal, valamint színes szórakoztató programokkal ünnepelte fennállása 120. évfordulóját Budapesten.

 

Néhány napja ért véget a 120 éves Harley-Davidson jubileumi fesztiválja a budapesti Puskás Aréna Parkban. A június 22-25. között megtartott fesztivál a park teljes egészét elfoglalta: látványosságok és programok széles választékát kínálva a közönségnek, míg a BOK-csarnokban régi és új Harley-Davidsonokat állítottak ki – bemutatva az ikonikus márka legnagyszerűbb alkotásait.

 

A Harley-Davidson Expo fénypontja volt a vadonatúj 2023-as CVO motorok, a CVO Road Glide és a CVO Street Glide első európai bemutatkozása, a két új motort mindössze két héttel a fesztivál előtt dobta piacra a társaság. A parádén több mint 7.000 motoros gurult végig Budapest belvárosán a helyi érdeklődők tömege előtt.

A motorozás szerelmesei több mint 70 Harley-Davidsont tesztelhettek a Puskás Aréna Parkban, emellett szerepelt a lehetőségek között egy kétórás Pan America élménymotorozás is, amely során az érdeklődők közúti és off-road motorozáson vehettek részt, hogy próbára tehessék a motor képességeit.

 

Szerte a világból érkeztek motorosok és Harley-Davidson rajongók – sokan közülük átutazták egész Európát, de jöttek az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Dél-Afrikából és Szingapúrból is. A vendégeknek csaknem 300 kilométernyi túralehetőséggel kedveztek a helyi szervezők, Budapesten kívül elvitték őket Magyarország legikonikusabb helyszíneire is. 

 

A külföldi vendégeket és a budapestieket, illetve a magyarokat is szórakozási lehetőségek széles tárházával várták a szervezők: öt színpadon több mint 50 zenekar játszott, olyan nemzetközi szinten is ismert előadók, mint az ausztrál Airbourne és Wolfmother, az amerikai Larkin Poe, a közönségkedvenc német The Picture Books, a brit rockbanda, a The Darkness, és a Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, amely a vasárnapi záróesten varázsolt igazi showt a színpadra. Magyar együttesek is voltak a zenei palettán, fellépett többek között két ikonikus banda, az EDDA Művek és a Pokolgép.

 

A VIP-vendégek között volt Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, aki egy különleges nyereményjáték sorsolásán segédkezett Karen Davidsonnak és Bill Davidsonnak, akik a vállalat társalapítójának, William A. Davidsonnak a negyedik generációs leszármazottjai, s amelynek során egy limitált kiadású, a 120 éves évfordulóra készült Harley-Davidson Heritage Classic motort vehetett át a brit illetőségű győztes.

 

Számos egyedi építésű motort állítottak ki több helyszínen is a fesztivál területén, míg pénteken bárki benevezhetett a Metzeler gumigyártó által támogatott custom bike show-ra, amelyre nyolc országból, több mint 80 motort szállítottak Budapeste. A végső győztes az olasz Marco Sonnino lett.

 

A társaság örömmel jelentette be a jövő évi 30. H.O.G. Rally helyszínét is, amelyre bárki nevezhet, és amelyre 2024. június 6-9. között kerül sor az olaszországi Senigallában. A csodálatos vidék kevesebb mint két órára van Bolognától, reneszánsz építészetéről, lenyűgöző partjairól és kanyargós hegyi útjairól híres, tökéletes helyszín egy 2024-es túrához.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

BMW-k a dobogó tetején...

Következő

Lexus crossover csak Európának...

Kövess minket!