2023. Május 31. | Angéla, Petronella
Előző

Elektromos MG debütált az AMTS-en...

Következő

Hidrogénes flottát gurít a BMW...

H-D 120: tele lesz a város szerelemmel

Az amerikai Harley-Davidson márka szerelmesei a 120 éves évfordulón négy nap során hat színpadon 50 zenekart és több száz programot tekinthetnek meg.

 

Nos, nem Vörös István és a Prognózis ikonikus dala, hanem a gyökereiben hasonlóan progresszív „Döglégy” Ganxsta Zolee várta azokat a „fanokat”, akik a rockzenén keresztül közelítik meg a Harley-Davidson feelinget. Jól szólt, hiteles volt, mint ahogy a tájékoztatón felvázolt programok is teljesen autentikusak a márkához. De hogy maradjunk a lényegnél: a Harley-Davidson 100 nappal a várva várt fesztivál kezdete előtt sajtótájékoztatót tartott Budapesten, ahol a főváros alpolgármesterének jelenlétében a cég számos érdekes részleteket közölt a nem csupán a motorosok számára izgalmas eseményről. 

 

A március 20-án, egy különleges, dunai hajóúton megtartott sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a rendezvényre jegyet váltók közül a legszerencsésebb egy vadonatúj, Harley-Davidson Heritage Classic 114 típusú, kifejezetten a 120. évfordulóra gyártott motorkerékpárt nyerhet meg 26.807 euró értékben.

 

Mint elhangzott, a Harley-Davidson egyedülálló, 120 éves örökségét egész éves ünnepségsorozat kíséri, ennek európai csúcspontja a budapesti esemény, amelyet kevesebb mint egy hónappal a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tartandó különleges homecoming rendezvény (július 13-16.) előtt tartanak meg.

 

A budapesti rendezvény nem csupán az elmúlt 120 év ünneplése lesz, hanem a jövőbe is tekint, hiszen a legújabb Harley-Davidsonokat és a teljesen elektromos Livewire motorkerékpárokat is kiállítják, sőt, négy napon keresztül arra is lesz lehetőség, hogy egy próbakörre elvigyék őket a magyar főváros utcáin.

 

A fesztivált az új Puskás Aréna Parkban rendezik, a stadion főépületében és annak parkjában, valamint közvetlenül az impozáns stadion előtti széles sugárúton. A négy akciódús nap során a Harley-Davidson és a rendezvény partnerei rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak mindenki számára. Kezdve a páratlan művészeket felvonultató élőzenei programmal, amelynek szereplője az Airbourne, a Larkin Poe, a Deep Purple legendája, Glenn Hughes, és olyan nemzetközileg ismert és elismert zenekarok, mint a Wolfmother vagy a The Darkness. A jegyek széles, minden igényt kielégítő skálája áll rendelkezésre, a négynapos és VIP-jegyektől az egynapos belépőkön át a családi, illetve kifejezetten magyar érdeklődőknek szóló jegyekig. A rajongókat hat színpadon, több mint 50 zenekar szórakoztatja majd.

 

A Harley-Davidson 120. évfordulós európai fesztiválja a fentiek mellett felejthetetlen ünneplése lesz a motoros kultúrának – látványos motoros bemutatók, kaszkadőr-bemutatók, freestyle motokrossz, triál, vagy éppen motoros halálgömb fémjelzi a kínálatot. A Harley-Davidson Expo mellett megrendezik a professzionális épített motorok bemutatóját is, várják a tulajdonosokat és a motorosokat, legyenek részesei ennek a történelmi eseménynek június 23-án a Puskás Aréna Parkban. Több mint 7000 résztvevőre számítanak a Harley-Davidson Parádén, június 24-én, amely során a motorosok végig gurulnak Budapest ikonikus helyszínein.  

 

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió alelnöke a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: körülbelül 100 ezer vendégre számítanak, ami a budapesti turizmus számára is nagy lehetőség. A Harley Davidson ötévente látványos keretek között ünnepli az évfordulókat, de a budapesti fesztivál lesz ezek közül a legnagyobb - tette hozzá.

 

Martin Hermansky, a Harley-Davidson EMEA régiókért felelős ügyvezető igazgatója felidézte, hogy az amerikai cégnek már 1928-ban volt magyarországi kereskedelmi képviselete. Mint elmondta, a közép-kelet-európai piacon belül nem a magyarországi a legjelentősebb, de az eladások növekednek. Az MTI kérdésére hozzátette, hogy az értékesítések még nem érték el a pandémia előtti szintet, tavaly 200 motorkerékpárt adtak el.

 

Tom Ager, a régió marketingigazgatója a zenei kínálatot ismertetve elmondta: az ausztrál Wolfmother és a brit Darkness mellett a Deep Purple legendás gitárosa, Glenn Hughes is fellép korábbi zenekarának klasszikus számaival. A második napon a hat élőzenei színpadon csak női eladókat láthat majd a közönség, a magyar zenekarok közül az Anna and the Barbies zenél majd. Június 24-én az idén 40 éves Pokolgép és az Edda Művek is fellép.

 

Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség vezetője a további programokról elmondta: látványos motoros és kaszkadőrbemutatókkal készülnek a szervezők. A fesztiválon a látogatókat családi park, adrenalin park és szabadtéri mozi is várja, ahol olyan filmeket vetítenek majd, amelyekben az elmúlt 120 év Harley-Davidson motorjai szerepelnek.

 

Dobai Attila, a Harley Owners Group (HOG, Harley-tulajdonosok magyar csoportja) vezetője szerint a fesztivál egyik leglátványosabb része a június 24-re tervezett motoros felvonulás lesz. Mint elmondta: 50-80 országból várnak vendégeket, és minden ország képviseletében egy-egy motoros országa lobogójával vonulhat majd végig a Dózsa György úton. Az MTI kérdésére ugyanakkor azt is közölte, hogy a jubileumi rendezvény előtt a szokásoknak megfelelően idén is megtartják a Harley-Davidson Open Road Festet Alsóörsön június 16-20. között.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Elektromos MG debütált az AMTS-en...

Következő

Hidrogénes flottát gurít a BMW...

Kövess minket!