2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

+1 szendvics program...

Következő

10 millió Fa Alapítvány...

Új fákkal gyarapodott a botanikus kert

Prof. Dr. Alpár Tibor László PhD és Dr. Fábián Ágnes

A nemzetközileg piacvezető Loctite márka „Loctite Kihívás” néven figyelemfelkeltő programot indított a fogyasztókat arra ösztönözve, hogy sérült használati tárgyaikat ne dobják el, hanem azokat gondolják és hasznosítsák újra, ezzel egy második esélyt adva számukra. A kampányt összekapcsolták egy környezetvédelmi tevékenységgel is, melynek eredményeként 21 fával gyarapodott a Soproni Egyetem Botanikus kertje.

 

Napjainkban sajnos egyre nagyobb a „kidobott cuccok” halmaza, a World Waste Facts szerint évente több mint 2,12 milliárd tonna hulladékot termelünk világszerte. Az egyik legnagyobb probléma az, hogy a megvásárolt tárgyak 99 százaléka fél éven belül kidobásra kerül. Az éves hulladékmennyiség pedig az előrejelzések szerint 70 százalékkal fog növekedni a következő 20 évben, hacsak nem teszünk most lépéseket rossz szokásaink megváltoztatása és egy fenntarthatóbb életvitel érdekében.

 

A fenntarthatósági törekvéshez kapcsolódóan a márka „Loctite Kihívás” néven tavaly egy olyan kezdeményezést indított útnak, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az elhasznált vagy tönkrement használati tárgyaknak akár egy második esélyt is adhatnak. Kreatív módszerekkel és a megfelelő pillanatragasztó segítségével kedvenc tárgyaik tovább használhatóak.  

 

A promóció során arra kérték vásárlóikat, hogy küldjenek fotót a pillanatragasztóval megjavított tárgyaikról. Ezzel amellett, hogy értékes ajándékokat nyerhettek, a résztvevők hozzájárultak környezetvédelmi törekvéseik sikeres megvalósításához is. A kampány eredményeként a szervezők több, mint húsz fát ültettek el a Soproni Egyetem Botanikus kertjében, ezzel hozzájárulva az élő növénygyűjtemény diverz faállományának fenntartásához.

 

A Soproni Egyetem Botanikus Kertje immár 100 éve szolgálja a magyar erdészeti és faipari felsőoktatást, nem csupán gyakorlati szempontból, hanem mint az egyetemi kampusz központja. A 17 hektáros természetvédelmi terület ezen felül városi léptékben is kiemelt fontosságú, hiszen Sopronon belül a legnagyobb összefüggő zöldfelület, így nagy mértékben hozzájárul a városi levegő javításához.

 

Előző

+1 szendvics program...

Következő

10 millió Fa Alapítvány...

Kövess minket!