2024. Május 18. | Erik, Alexandra
Előző

Békegalambok a bevásárlóközpontokba...

Következő

Gyermekgyógyítók...

Gyermeknapi ételosztásunkat Óbudán

Május 28-án ismét megrendezésre kerül a krisnás gyermeknapi ételosztás a Faluház előtt, Óbudán. Az Ételt az Életért csapata ebéddel, élelmiszercsomagokkal és gyermekprogramokkal várja a rászoruló családokat.

 

Az elmúlt évek többnyire feszültségben, a járványhelyzet miatti félelemben, aggodalomban teltek, amit most a szomszédunkban zajló háborús krízishelyzet váltott fel. A válságok hatására az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a lakás- és albérletárakról nem is beszélve. A felnőtteket is megviseli ez a sok drámai élethelyzet és bizonytalanság, az azonban, hogy ez a rászoruló családokban ellehetetleníti a gyermekek jövőjét és boldogságát, egyenesen méltatlan helyzet.

 

A gyermeknapi ételosztás már nagy hagyományra tekint vissza, hiszen 2012 óta megrendezik. Május utolsó szombatján ismét 800 főt látnak vendégül ebédre, mellé friss pékáruval, limonádéval egészítik ki a finom ebédet. Az érkezők pedig, akik a kerületi családsegítő szolgálat által regisztrált családok, egy gazdag tartós élelmiszercsomagot is hazavihetnek. A legkisebbek kedvéért ünnepi finomságok, csemegék és csokoládé is kerül majd a csomagba.

 

A gyerekek számára különleges programokkal is készülnek. Lángos sütödével, arc- és csillámfestéssel, valamint ugrálóvárral, de be lehet majd öltözni tűzoltónak és fel lehet szállni egy igazi tűzoltó autóba is. A részvétel pedig természetesen ingyenes és a szociális segítségnyújtással ellentétben a gyerekprogramok bárki számára igénybe vehetők a Faluház előtti parkolóban.

 

A Krisna-hívők Ételt az Életért programjukkal szeretnének mosolyt csalni a gyermekek arcára. „Egész más a hangulat otthon egy olyan családban, ahol minden szükséges dolgot be tudnak szerezni, és ott, ahol állandó a nélkülözés. A szülők pszichés nyomás alatt állnak, a gyerekek pedig a szűkölködés és kirekesztettség érzésében nőnek fel. Ételosztásainkkal szeretnénk stabil alapot biztosítani a családoknak a mindennapokban. Arra is figyelünk, hogy ételeink gazdagok, finomak és egészségesek legyenek. Gyermeknap alkalmából sok-sok finomság és izgalmas program várja majd az érkezőket. Ezek a gyerekek a jövő tanárai, eladói, autószerelői, orvosai vagy éppen ételosztói, amit most mi adunk nekik, ők azt a gondoskodást fogják majd visszaadni a világnak” – mondja Szanyi-Karl Attila, az alapítvány vezetője.

 

Előző

Békegalambok a bevásárlóközpontokba...

Következő

Gyermekgyógyítók...

Kövess minket!