2024. Április 19. | Emma
Előző

Művészek a Baltazár Színházért...

Következő

Sütésre fel!...

Figyelmesség és jóindulat

Az ünnepekhez közeledve legtöbbünket átjárt a karácsony és a szeretet szelleme. Izgatottan vártuk a családi ünneplést, a karácsonyfánk gyönyörű fényeit és, hogy esténként a meleg szobánkban egy puha pokrócba burkolódzva kortyolgathassuk kedvenc forrócsokinkat. Ebben az időszakban szociálisan érzékenyebbé és segítőkészebbé váltunk, de ne feledkezzünk meg az év többi napjáról sem, jó lenne, ha az év megszokott hétköznapjain is megmaradna a támogatási és adakozási kedvünk.

 

A rászorulókat segítő jótékonysági és szociális szervezetek egész évben nagy örömmel fogadják az anyagi támogatást, azonban nemcsak pénzbeli adománnyal lehet segíteni. Más módokon is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy megkönnyítsük a nehéz helyzetben lévők helyzetét, s akár önmagunknak is örömet szerezhetünk, nyerhetünk egy kis plusz helyet szekrényeinkben, büszkeséggel és akár új élményekkel is megtölthetjük szívünket.

 

Az AVON szakemberei összegyűjtöttek nekünk néhány tippet, amelyekkel könnyedén szebbé varázsolhatjuk azoknak az életét, akiknek nem adatik meg, hogy meleg otthonban éljenek.

 

Adományozzuk el kinőtt, vagy nem használt, de tökéletes állapotú ruháinkat!

Mindannyiunk ruhásszekrényében vannak olyan darabok, amelyekhez sosem nyúlunk. Itt az ideje, hogy másoknak örömet szerezzünk velük! Szánjuk rá magunkat és válogassuk át szekrényeink tartalmát, és ajándékozzuk meg a sok-sok rászorulót a kinőtt, vagy nem hordott, de teljesen jó állapotban lévő szépségeinkkel. Összegyűjtött ruháinkat vigyük el egy adományboltba vagy egy jótékonysági szervezethez és élvezzük otthonunkban a felszabadult helyet és az adományozás szeretetteljes érzését.

 

Szerezzünk örömet régi játékainkkal!

Padlásunkon, pincénkben vagy szekrényeink tetején porosodó, elfeledett, de jó állapotú és tiszta játékaink könnyedén új játszótársakra lelhetnek. Gyűjtsük egy dobozba a nem használt régi játékokat és keressünk fel egy a közelünkben lévő bölcsődét vagy óvodát, ahol szívesen fogadnák őket. Gondoljunk arra, hogy régi plüssállatunk valaki új legjobb barátja lehet, ez biztosan melegséggel tölti majd meg szívünket.

 

Szánjunk néhány órát azokra, akiknek a legnagyobb szükségük van rá!

Nemcsak tárgyakkal segíthetünk a nehéz sorsú embereknek, hanem időnkkel és figyelmünkkel is megajándékozhatjuk őket, amely akár életre szóló élményeket is jelenthet számukra és számunkra is egyaránt. Időnkkel és energiánkkal a nélkülözőket is támogathatjuk. Számtalan szociális intézmény és segélyszervezet keres önkénteseket például a téli hónapokra. Online jelentkezhetünk ezekhez a szervezetekhez önkéntes munkára, amely során többek között ételosztásban és az adományok szétosztásában segédkezhetünk.

 

Ne feledjük, nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk ahhoz, hogy segíthessünk! Egy kis figyelmességgel és jóindulattal könnyedén mosolyt csalhatunk mások arcára, és ajándékozhatunk egy kis szeretetet és vidámságot azoknak is, akik komoly nehézségekkel küzdenek.

 

 

 

Előző

Művészek a Baltazár Színházért...

Következő

Sütésre fel!...

Kövess minket!