2023. Október 02. | Petra
Előző

Nem csak a géneken múlik az őszülés...

Következő

A legsokoldalúbb gyógynövény igazi c...

Visszér gondok

Az elmúlt időszakban tapasztalható extrém meleg, a rendszeresen 35 Celsius fok fölé kúszó hőmérséklet komoly igénybevétel elé állítja a szervezetet és ez különösen igaz a vénákra. Minden második magyar küzd visszérproblémákkal, ugyanakkor kevesen tudják, hogy egészséges táplálkozással és vénabarát mozgással komolyan javítható az életminőség.

 

Napközben 38, éjszaka több mint 20 Celsius fok: ebben az extrém kánikulában különösen oda kell figyelni a vénák egészségére. A tartós meleg hatására kitágulnak a visszerek, ezért nyáron még az egészségesek is tapasztalhatnak átmeneti tüneteket. Ebben az időszakban napi 2,5-3 liter vizet kell fogyasztani, a nyaralás során, az utazási idő alatt pedig többször is át kell mozgatni a lábat annak érdekében, hogy az izmok összehúzódásával segítsük a vénás áramlást.

 

Általánosságban elmondható, hogy a túlsúly leadásával, egészséges, vénabarát étrenddel, E-vitamin (növényi olajok, lazac vagy tojás formájában) fogyasztásával, valamint rendszeres testmozgással a problémák jelentősen mérsékelhetők. Érdemes olyan mozgásformát választani, mint például a séta, amely nem terheli meg túlzottan a szervezetet, ráadásul könnyedén beilleszthető a napi rutinba, mivel bárhol és bármikor végezhető.

 

Bár hajlamosak vagyunk a nők, főleg az idősebbek betegségeként hivatkozni a visszérgondokra, ugyanakkor ez mindenkit érinthet, nemtől függetlenül. Ezt igazolja, hogy egyre több fiatal és minden harmadik férfi is küzd visszérproblémákkal.

 

Előző

Nem csak a géneken múlik az őszülés...

Következő

A legsokoldalúbb gyógynövény igazi c...

Kövess minket!