2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Valentino férfi – 2021 ősz/tél...

Következő

Etro 2021 tavasz/nyár...

Valentino – 2021 ősz/tél

A Valentino kreatív igazgatója, Pierpaolo Piccioli új kollekciójában megidézi a nagy elődök, Yves Saint Laurent, Christian Locrois fergeteges bemutatóit, amelyeket a marrakeshi piacok asszonyai, illetve a torreádorok koronázási öltönyei ihlettek.

 

A tervező ugyanazt a lélegzetelállító ámulatot okozta kollekciójának ragyogó színeivel, egymás után állítva például a flamingó rózsaszín, piros, lila, kakaó és mályva zöld báli ruhákat. Vagy amikor egy málnaszínű duplagalléros kabátot tesz egy sötétebb rózsaszín nadrág és egy orchidearózsaszín krepping fölé, vagy egy lila kasmírköpenyt egy lila nadrág, egy békazöld flitteres póló és egy borsózöld kesztyű fölé, majd a megjelenést egy Dr. Martens súlyú padlizsáncipővel alapozza meg.

 

A bemutatón 84 fazon szerepelt, és mindegyik más és más volt, a puffos mikro-minitől kezdve, a trapézsziluetteken át, a lábszárközépig érő vagy a boka fölött lebegő szoknyákig, valamint a szaténból és kreppből készült, a test köré csavarodó, szeretetteljes kígyóként körbeölelő szabású szalagokig. A báli ruhától a mikro-miniig a hatás a tekintélyt parancsoló elegancia volt.

 

Előző

Valentino férfi – 2021 ősz/tél...

Következő

Etro 2021 tavasz/nyár...

Kövess minket!