2024. Június 16. | Jusztin

Karácsonyi dekorációs trend

Összpontosítsunk azokra az apró pillanatokra, amelyek igazán varázslatossá teszik a karácsonyt. Itt az ideje egy örömteli, felemelő teret létrehozni, amely a melegséget és az összetartozást serkentik, az egyszerű kényelemmel és a szívmelengető családi hagyományokkal.

 

De melyek a dekorációs trendek 2022 karácsonyán? Ismertetünk néhány aktuális trendet, arról hogyan díszítsük idén a karácsonyfát, a legnépszerűbb otthoni ünnepi színsémákat, valamint azokat a dekortrendeket, amelyek segítenek személyre szabni a karácsonyi ünnepeket.

 

Nosztalgia

Ebben az évben visszatérünk a régi karácsonyok hangulatához, az időtlen piros és arany színekhez. A piros remek kiegészítője a karácsonyfa, az arany pedig eleganciát és luxus érzetet ad.

 

Ez a trend magában foglalja a vintage karácsonyi kedvencek visszatérését is, ilyenek például a   diótörő díszek, amelyek melegséget és nosztalgiát biztosítanak. A vintage díszek, a régi edények és az örökölt terítők használata nemcsak a múlt legszebb emlékeit idézi, hanem környezetbarátok is. 

 


Gonks

A skandináv és északi mitológiában megtalálható gnómok és hobitok –  egyedi kis figurákat hosszú bozontos szakállal és kötött sapkával  –  által ihletett Gonks nagyobb divat ebben az ünnepi időszakban, mint eddig bármikor. A gonkok tökéletesen ülnek a lépcsőn és a polcon, a karácsonyfa alatt vagy a kandalló mellett, a kereskedők pedig jelentősen bővítik termékpalettájukat különböző színekben és témákban.

 


Természet ihlette

Mindannyian ismerjük a szabadban való tartózkodás előnyeit, így a természet idén is hatással lesz karácsonyi dekorációinkra. A friss zöldek és a természetes anyagokból kevert meleg karamell tónusok ötvözésével rusztikus megjelenést kölcsönöz a helyiségeinknek. Ahhoz, hogy ezt a trendet érvényesíthessük, vegyünk egy nagy lombozatot, és díszítsük a vadon élő állatok ihlette csecsebecsékkel és díszekkel. A karácsonyi dekoráció elmaradhatatlan részére a Mikulás virág, amely ideális növény az ünnepi belső terekbe, de ebben a trendbe tökéletesen illeszkednek a karácsonyi koszorúk is.
Rafinált rózsaszín

2022-ben a rózsaszín árnyalatok dominálnak és az előrejelzések szerint jövőre is szárnyalni fognak, így nem meglepő, hogy a karácsonyi dekoráció kulcstrendjeként felkerült a listára.

Ez a megjelenés azt a különleges romantikát kölcsönzi, amelyet karácsonykor annyira kívánunk az aranyszínű darabokkal, gyöngysorokkal. Töltse meg fáját elegáns rózsaszín, arany és antikolt díszekkel, valamint pompás művirág díszekkel. Tegyen fel egy fényűző, megvilágított koszorút és füzért, egészítse ki vintage üvegcsecsebecsékkel az elegáns luxus megjelenés érdekében. Kombinálja ezt a rózsaszín karácsonyi trendet a vintage glamour trenddel – díszes ékszerekkel, gyöngyökkel, tollakkal.

 


Klasszikus téli fehér

Nem csak minimalista, de minden bizonnyal egy olyan trend, amely jól bevált a havas fehér és semleges színeivel. A megnyugtató színek az otthonunkban azt nyújthatják, amit sokan keresünk: pihenést, jobb közérzetet, a kikapcsolódás jó érzését. Az elegancia érdekében egészítse ki a fehér színeket az ezüst vagy az arany csillogásával.


 

Ajtódekorációk

Növelje a karácsony eleganciáját ajtódekorációval. Az ünnepi bejárati ajtó nagyszerű módja a vendégek fogadásának. Az figyelhető meg, hogy a díszítés egyre korábban elkezdődik. A műkoszorúk és füzérek pedig ideálisak azok számára, akik korán szeretnék elkezdeni az ünnepséget, mivel egész évben frissek maradnak.

 


Színes fények

Egyre népszerűbbek az élénkebb színek, a legnépszerűbbek pedig a szivárványszínű dekorációk. A fények nem csak szórakoztató és játékos módjai annak, hogy felfrissítsék a belső tereket az ünnepi időszakban, de ezek az élénk színek tökéletes hangulatfokozók is. A világos, merész és neon színek uralják a decemberi színpalettát, játékosságot és optimizmust hozva a belső terekbe.


 

Kövess minket!