2024. Június 19. | Gyárfás

Red Hot Chili Peppers - Poster Child

Alig tértünk magunkhoz a Red Hot Chili Peppers eddigi híreinek hallatán, és máris egy újabb zenét leplez le a legendás csapat érkező albumáról.

 

A „Poster Child” egy a szokásosnál is groove-súlyosabb zeneszám, amitől kétségkívül belénk száll majd a boogie szelleme! A számhoz tartozik egy animációs videóklip is, ami sokakban nosztalgikus hangulatot ébreszthet majd!

 

Kalifornia csillagai a múlt hónapban jelentették be az ’Unlimited Love’-ot, a korongon először hallható zenéjüktől a Black Summer”-től pedig zengtek a toplisták. A tagok ezzel együtt bejelentették azt is, hogy 2006 óta először tér vissza meghatározó girátosuk, John Frusciante és Grammy-díjas producerük, Rick Rubin.

 

A lemezről a Poster Child”-ot is végre megismerhetjük, ami a funk rock zenekar funky-sabb végét ragadta most meg, benne az elragadó ritmus és hangszerek főszerepével: míg a basszusgitáros, Flea és a dobok mögött ülő, Chad Smith fürgén játszanak egymással, John Frusciante visszafogott, wah-wah gitárakkordjai töltik meg a számot.

 

Californication” óta tudjuk, hogy a zenekartól nem áll távol az animációs klipek és extrém sportok világa, ráadásul nemrég egy videójátékot is lemodelleztek a 2000-es évek elején megjelent videó mintájára. A Poster Child is ezeket a régi időket eleveníti fel – ismét grafikusok munkáját (Julien Calemard, Thami Nabil and Hedi Nabil) dicsérhetjük az új kisfilmben, ahol a sportolók is terítékre kerültek egy kis funky-s pszichedéliával megtoldva. A klipet először a zenekar facebook oldalán ekinthetjük meg, ám hamarosan a YouTube-on is elérhetővé válik.

 

A Poster Child meghallgatható ITT

 

Kövess minket!