2023. December 01. | Elza
Előző

Ennio Morricone emlékturné Budapestre ...

Következő

Made in Hungaria...

Gurney: Love Letters

Hernádi Judit

Egy nő és egy férfi, mindketten gazdagságban, jól szituált családban születtek, gyerekkori barátok, akiknek élethosszig tartó levelezése születésnapi köszönetnyilvánításokkal és nyári tábori képeslapokkal kezdődik.

 

Andy tíz évesen írja meg első levelét a copfos kislánynak, a kamasz Melissának, aki mindenét odaadná Andyért. A sors elszakítja egymástól a két fiatalt, akik romantikusan kötődnek egymáshoz, és folytatják a levélváltást a bentlakásos főiskolai évek során – ahol Andy a Yale-en és a jogi egyetemen kiválóan teljesít, míg Melissa kibukik számos „jó iskolából” . Szerelmük levelekben lángol fel, szakad meg, majd éled újjá.  Közel 50 éven keresztül megvitatják reményeiket és ambícióikat, álmaikat és csalódásaikat, győzelmeiket és vereségeiket. A sorok között két teljesen különböző egyéniség rajzolódik ki. Vajon beteljesülhet valaha ez a szerelem?

 

A Love Letters egyedülálló és fantáziadús színházi darab, amelyről a szerző így nyilatkozott: – „nem kell hosszadalmas próba, nincs különleges díszlet, nem kell memorizálni a sorokat, és nincs szüksége a két színész elkötelezettségére az előadás éjszakáján túl”. 

 

A darab olyan levelekből áll, amelyeket két ember egy életen át váltott egymással, akik együtt nőttek fel, külön utakat jártak, de továbbra is élvezték egymás bizalmát. 

 

A Love letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas siker.

 

Szereplők: Hernádi Judit, Gálffi László

Rendező: Mácsai Pál

Producer: Orlai Tibor

Helyszín és időpont: Belvárosi Színház, legközelebbi elődás: 2022. november 19.

Előző

Ennio Morricone emlékturné Budapestre ...

Következő

Made in Hungaria...

Kövess minket!