2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Anthony McCarten – Zéró protokoll...

Következő

Tóth Gábor Ákos: Balatoni örökség...

Edward Carey: Kicsi

Sötét, elbűvölő és feledhetetlen történet egy tehetséges és elszánt árváról a francia forradalom idején, aki Madame Tussaud néven írta be magát a történelembe.

 

 A kicsi, csúnyácska Marie 1761-ben született egy svájci falucskában. Szülei halála után egy viaszszobrász segédjeként a forrongó Párizsban találta magát, sőt hamarosan a versailles-i palotában, ahol egy hercegnő szobrászoktatója lett, majdnem megosztozott egy süteményen a királlyal, és megmentette Marie Antoinette-et a szülőágyon. Ám a palota falain kívül kitört a forradalom, és a bosszúszomjas párizsiak fejeket követeltek…

 

Kicsi egy valóság ihlette, különös felnőtt mese művészetről, sorsról, az emberi test és lélek legsötétebb bugyrairól, elhivatottságról, szerelemről – olyan, mintha Charles Dickens és David Lynch négykezese volna.

 

 A szerzőről

Edward Carey (1970–) brit író, illusztrátor, dramaturg. Dolgozott a londoni Madame Tussaud panoptikumnál, többek között itteni élményei ihlették Kicsi című regénye megírására. A kötetet saját, emlékezetes és gyakran bizarr illusztrációi gazdagítják.

 

Vélemények: 

„Bizarrul elbűvölő történet. Kihagyhatatlan!”– Margaret Atwood

 

„Az év egyik legeredetibb történelmi regénye.

Egyszerre kísérteties, humoros, megható és felemelő.” – The Sunday Times

 

 

 

 

Előző

Anthony McCarten – Zéró protokoll...

Következő

Tóth Gábor Ákos: Balatoni örökség...

Kövess minket!