2020. Október 21. | Orsolya
Előző

Legyen ön a kiválasztott!...

Következő

Pécsi Mikulás és Krampusz a Mikuláso...

Idegen eredetű civilizációk

A földön kívüli életben leginkább a fővárosiak hisznek, valamint a lakosság több mint fele gondolja úgy, hogy igaz lehet Atlantisz legendája – érdekes felmérést készített a HISTORY a feltáratlan rejtélyekről. A kutatásból az is kiderült, hogy nem is vagyunk annyira pesszimisták, ugyanis a magyarok 80%-a nem tart a világvégétől.

 

A csatorna reprezentatív felméréséből[1] kiderül, hogy a földönkívüliekben csak minden negyedik magyar hisz, ám a kutatás adatiból jól látni, hogy a fiatalok sokkal inkább hisznek a földönkívüliekben és az idegen eredetű ősi civilizációkban, mint az idősebbek. A világvége-jóslatoktól is inkább a 40 év alattiak tartanak jobban, mint idősebb honfitársaink.

 

A HISTORY nem véletlenül időzítette szeptemberre kutatását: ez a hónap ugyanis a rejtélyek hónapja a csatornánál. Számos izgalmas, ismert és kevésbé ismert rejtélynek járhatnak majd utána minden este az adrenalinvadászok különböző műsorokon keresztül.

 

A földön kívüli életben leginkább a fővárosiak hisznek.

Budapesten az emberek több mint harmada, 36%-uk biztos abban, hogy nem vagyunk egyedül. Meglepő, de minél iskolázottabb valaki, annál inkább hisz a földönkívüliekben: a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében 45% ez az arány. Ők biztosan várják már a HISTORY igazságvadászait, akik a lehető legextrémebb helyeken igyekeznek bizonyítékokat kutatni a földön kívüli élet létezésére.

 

Az UFÓ hívőknél kicsit többen vannak azok, akik nem csak legendának tartják az idegen eredetű ősi civilizációkat, és itt is igaz, hogy minél iskolázottabb valaki, annál inkább hisz ebben a rejtélyben. Ebben a kérdésben a 60 év felettiek meglehetősen szkeptikusak: alig 16%-uk hisz ősi népek földönkívüli eredetében.

 

Atlantisz a magyarok többsége szerint nem csak egy legenda…

A klasszikus legendák kapcsán a csatorna azt is tudni szerette volna, hogy mit gondolnak a magyarok Atlantisz rejtélyéről. Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok több mint fele hisz az elsüllyedt civilizációban, a válaszadók 55%-a véli úgy, hogy mindez nem csupán mendemonda. Így gondolják ezt a HISTORY kincskeresői is, akik az egész estés „Megtalált Atlantisz” című műsorban próbálnak rábukkanni az Atlantisz nyomaira a felszínen és a mélyben egyaránt.

 

Nem félünk a világvégétől

Bár azt szokás mondani, hogy pesszimista nemzet a magyar, a világvégétől mégsem félünk túlságosan. Csupán a válaszadók 18%-a nyilatkozott úgy, hogy tart a világvége-jóslatoktól. Az adatok azt is megmutatták, hogy minél iskolázottabb, illetve minél nagyobb településen él valaki, annál kevésbé hisz ezeknek a jóslatoknak. A budapestiek mindössze 10%-a, az egyetemi vagy főiskolai végzettségűek alig 7%-a tart a világvégétől, ezzel szemben a kisebb településeken, községekben élők körében a 25%-ot is elérte azok aránya, akik félnek az apokalipszistől.

Előző

Legyen ön a kiválasztott!...

Következő

Pécsi Mikulás és Krampusz a Mikuláso...

Kövess minket!