2024. Április 22. | Csilla, Noémi

Odaadó

Fodor Zsóka

Fodor Zsóka fél évvel ezelőtt csatlakozott az. Mint mondta, boldogan állt a kezdeményezés mellé, amely az időseket, szép korúakat segíti. A színművésznő részletezte, miért tartja fontosnak és hasznosnak ezt a programot.

 

– Miért tetszett meg Önnek a Civilút Alapítvány Odaadó Programja?

 

– Mert csodálatos kezdeményezés. Jól tudjuk, hogy a legtöbb problémát az okozza az időseknek, ha valami elromlik a lakásban, vagy esetleg valamilyen gondozásra van szükségük. Ilyenkor sok idős ember nem tudja, hova fordulhat. Az odaado.hu oldal ebben nyújt segítséget. Ezen az internetes oldalon összegyűjtik azokat a szakembereket, vállalkozókat, cégeket, intézményeket és civil szervezeteket, akik törődéssel fordulnak az idősek felé, megbízhatónak és odaadónak vallják magukat. Így az oldal segíti az időseket a tájékozódásban, és segíti a szakembereket is, hiszen bemutathatják a szolgáltatásaikat.

 

– Háziasszonyaként mit tart a legfontosabbnak ebben a programban?

 

– Azt, hogy akár az idős, tapasztalt szakemberek is jelentkezhetnek, regisztrálhatnak a weboldalra, és felajánlhatják szakértelmüket akár önkéntesként, akár díjazásért. Biztos vagyok benne, hogy sok idősebb szakember vállalna ilyen tevékenységet. Az is nagyon jó dolog, hogy az oldalon időseknek szóló hiteles hírek is vannak. Van egy Tudástár rovat is az oldalon, tele hasznos és megbízható cikkekkel.   

 

– Mivel nyerte meg az Ön bizalmát a Civilút Alapítvány kezdeményezése?

 

– Mert sok apró részletre odafigyelnek. Például a regisztrációhoz a szakemberek feltölthetik a végzettségüket igazoló dokumentumokat, és nyilatkozniuk kell a megbízhatóságukról. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy az oldalon az idősek értékelhetik a szakembereket, az elvégzett munkát. Akik törődéssel, odaadással fordulnak az idősek felé, azok biztosan sok jó értékelést kapnak majd, és így még többen keresik majd őket.

 

– Háziasszonyként mi a feladata?

 

– Szeretném, ha minél többen csatlakoznának az oldalhoz. Fontosnak tartanám például, hogy az önkormányzatok is ismertessék meg az idősekkel és a szakemberekkel az Odaadó Programot, hiszen ez egy civil szervezet által indított kezdeményezés. Így a regisztráció, a weboldal használata mindenkinek ingyenes. Természetesen az elvégzett munkáért munkadíjat kell fizetni, de már az is nagy segítség, hogy összegyűjtik a szakembereket, és egy helyen, kényelmesen lehet megkeresni a legmegfelelőbb szakembert. Én magam is igénybe fogom venni az oldal információit, ha szükségem lesz szakemberekre.

Kövess minket!