2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

A modern gentleman...

Következő

Az illatok varázslatos ereje...

Fény és árnyék játéka

Az eredeti, 1957-es kiadást követően, új fejezet nyílt a 2018-ban bevezetett L’Interdit Eau de Parfum-mel, mellyel a Givenchy a merész nőiesség előtt tiszteleg. Meghatározó karaktere: egy sugárzó fehér virágos szív, narancsvirággal, tubarózsával és jázminnal, melyet egy sötét, fás akkord jegyei itatnak át. Fény és árnyék játéka, melyet a Ház első, underground virága köré építettek. Az első kiadás után, mely a narancsvirágot ünnepelte, a Givenchy most az Eau de Parfum egy új interpretációjával jelenik meg. A L’Interdit Édition Millésime Nocturnal Jasmine gazdag és érzéki, kizárólag a Givenchy számára termesztett éjszakai jázminnal.

  

KIVÉTELES VIRÁG ÉS SZAKÉRTELEM

A L’Interdit ikonikus fehér virágcsokrát Indiában, a Kojambuttúr régióban, Tamilnádu államban termesztett és kézzel szedett Grandiflorum jázmin ékesíti. A kizárólag a Givenchy számára termesztett és szedett virágot egyedülálló karakter jellemzi, feldolgozása pedig a földtől az üvegig teljesen átlátható. Hagyományosan a Grandiflorum jázmin virágait a kora reggeli órákban szedik le, amikor teljes virágzásban vannak.

 

Az ún. “nocturnal” jázmint, melyet a 2022-es Édition Millésime számára választottak, délután még bimbósan szedik le. Ez az ősi, hagyományos eljárás biztosítja, hogy a különleges termény intenzív illat gazdagságát teljes mértékben ki lehessen nyerni. Ezt csupán naplemente után, a bimbó virágzásakor fedi fel. A virágokat ebben az adott pillanatban dolgozzák fel, melyből egy absolute-t nyernek, megkülönböztethető olfaktív jelleggel. Ezzel a specifikus extrakciós eljárással a Grandiflorum jázmin új, még érzékibb és merészebb oldalát mutatja. A gazdag, de gyümölcsös barackos jegy és a fűszerek még nőiesebbé és még intenzívebbé teszik a végeredményt.

 

ÉRZÉKI KARAKTER

A Grandiflorum jázmin narancsvirággal és tubarózsával egyesítve még érzékibb, mint valaha. Ám ez a virágos erő nem adja magát azonnal. Az első pillanatokban azonnal felismerhető a zöld tea, a keserű mandula és a gyömbér: ezek a friss, életteli jegyek állnak szemben a virágos szív intenzív érzékiségével, mely fokozatosan bújik elő. Az alapjegy ambroxan, pacsuli és vetiver jegyei intenzívebbé teszik az éjszakai jázmin érzékiségét, mellyel a képzeletünk egy tiltott utazásra indul.

  

FENNTARTHATÓ LUXUS

Az Edition Millésime-hez felhasznált Grandiflorum jázmin exkluzív termőterületről származik, ahol kizárólag parfümkészítéshez termesztik ezt a virágot. A Givenchy és partnerei évek óta kéz a kézben dolgoznak egy helyi, indiai termelővel. Együtt azon dolgoznak, hogy megőrizzék a jázmintermesztésben megszerzett tudást és szakértelmet, miközben még inkább környezetbarát mezőgazdasági eljárásokat fejlesztenek.

 

A gazdákat agronómusok támogatják, akik optimálissá tehetik a műtrágya felhasználást, csökkenthetik a vízfelhasználást és javíthatják a metszés és gyomirtás módszereket. Ellátási lánc létrehozásával a Givenchy és partnerei elkötelezettek abban, hogy állandó jövedelmet biztosítsanak a gazdáknak, a virágtermesztőkkel és a lepárlókkal való szoros együttműködésnek köszönhetően támogassák a helyi gazdasági fejlődést. Egész évben rendszeresek a látogatások, különösen betakarítási időszakban, hogy így segítsék a biztonságos munkakörülményeket a feldolgozási eljárásban résztvevők számára. 


AZ ÜVEG

Kifinomult alakjával és a Couture részletekkel a L’Interdit Édition Millésime Nocturnal Jasmine új megjelenése a Ház minden szaktudását megtestesíti. Hubert de Givenchy piros aláírása kiemelkedik a koromfekete papírmatricáról, mellyel kontrasztossá válik.

Előző

A modern gentleman...

Következő

Az illatok varázslatos ereje...

Kövess minket!