Hozzávalók:
100 g étcsoki
2 db tojás
1 csipet só
100 g vaj
80 g cukor
50 g kakaópor
80 g liszt
2 tk sütőpor
100 g ricotta
12 db eper
350 ml tejszín (hideg)
200 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
2 ek vaj (kenéshez)
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát. Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport, és a kakaóport.
4. Ezután a két masszát összeforgatjuk. A muffin sütőformát kivajazzuk és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és csillagcsöves habzsákba töltjük. A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk.
recept: Adri’s Kitchen -- Marton Adri, fotó: Komáromi Annamária