2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Mézeskalács muffin...

Következő

Banános csokis pohárkrém...

Mikulásos muffin

Hozzávalók:

100 g étcsoki

2 db tojás

1 csipet só

100 g vaj

80 g cukor

50 g kakaópor

80 g liszt

2 tk sütőpor

100 g ricotta

12 db eper

350 ml tejszín (hideg)

200 g mascarpone

1 csomag vaníliás cukor

2 ek vaj (kenéshez)

 

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát. Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport, és a kakaóport.

4. Ezután a két masszát összeforgatjuk.  A muffin sütőformát kivajazzuk és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

 

Díszítés:

 A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és csillagcsöves habzsákba töltjük.  A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk.

 

recept: Adri’s Kitchen -- Marton Adri, fotó: Komáromi Annamária

 

 

 

Előző

Mézeskalács muffin...

Következő

Banános csokis pohárkrém...

Kövess minket!