2024. Június 20. | Rafael
Előző

Spanyol karácsony magyar módra...

Következő

Erdőkerülés Noszvajon...

Sport és pihenés minden évszakban

Nomen est omen: a természet rezgései, a sport lüktetése ihlette az eplényi Síaréna Vibe Park új, négy évszakos arculatváltását.

 

A pandémia csak fokozta az emberek kimozdulási vágyát – derült ki a minapi sajtótájékoztatón, Eplényben. A tavalyi szezonban a téli sportok kedvelői – 73.000 fő –, 116 hóbiztos napon hódolhattak szenvedélyüknek, közel 8 km hosszú pályarendszer, 16 különféle síútvonal. Magyarország legnagyobb kezdő és leginkább családbarát, A7 pályája vár idén is minden sírajongót, ám eközben a terület terepfutó központtá is vált, és folyamatos tematikus túrákkal – erdőfürdőzés, szarvasbőgés-túra, szentjánosbogár-túra – csalogatják a természet szerelmeseit Eplénybe.

 

„A Síaréna Vibe Park egy üde színfolt a Bakony szívében. Egy remek atmoszférával rendelkező ékszerdoboz, ami megannyi lehetőséget rejt magában az év minden időszakában. Sokféle rezgés rejlik ebben a hegyben, amit egyaránt át lehet élni családi környezetben, de akkor is ha valaki barátokkal, vagy akár egyedül látogat el hozzánk. Ide akkor is érdemes eljönni, ha éppen nyugalomra vágyunk, de akkor is, ha vad lüktetésre, adrenalinra. A hegy már bizonyította, hogy nem csak télen rejt magában megannyi varázslatot, hanem tavasszal, nyáron és ősszel is. Számos családi-és sportprogrammal, kertmozival, tematikus túrával vártuk a látogatókat, a Síaréna Vibe Park pedig még több vibe faktorral készül az elkövetkező időszakban” – mondta el Dr. Paksi Piroska, a Síaréna Vibe Park ügyvezetője.

 

Októberben családi kézműves foglalkozással, nagy síszezon előtti kőszedéssel, halloween-i tökfaragással vár mindenkit a hegy. Télen a síelésen és snowboardozáson túl az ország legnagyobb Airbagje extra adrenalint garantál majd az igazán vállalkozó szelleműeknek. Tavasztól a kerékpárosoké lesz a terep, akár sportként űzi valaki, akár hobbiként, a hegyen biztos, hogy megtalálhatja majd a számításait.

 

„Kialakítunk egy állandó downhill pályát az extrémsport kedvelőknek, és folyamatos kerékpártúrákat és erdei kirándulásokat szervezünk majd szakképzett túravezetők irányításával. A Sport43 ingyenes kezdeményezéssel összefogva az iskolás csoportokat idén sem hagyjuk ki a legjobb programokból, eddig közel 30.000 gyerek tartott már velünk. A nonprofit programsorozat keretein belül tematikus osztálykirándulásokat szervezünk nekik, libegőzéssel, túrázással, télen pedig térítésmentes síelési és snowboardozási lehetőséggel” – folytatta Boós Imola, a Síaréna Vibe Park marketing vezetője.

 

Terveznek egy bővített együttműködést is a helyi szálláshelyekkel: a több napig Eplényben „vibe-olók” kedvezményesen vehetik igénybe a park szolgáltatásait. Mint megtudtuk, élelmesebb Balaton-parti szállodák, a „szezonkitolás” érdekében már eddig is bevették kínálatukba a Síarénát.

Az eseményre egyébként hivatalos volt a Verrasztó testvérpár is, akik a versenysportolók szemszögéből igazi „lazulós” helyként értékelték a komplexumot, valamint bónuszként egy korai Mikulás is, aki rendeltetésének némiképp ellentmondva napfényes őszi jó idővel ajándékozta meg a résztvevőket.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Spanyol karácsony magyar módra...

Következő

Erdőkerülés Noszvajon...

Kövess minket!