2024. Február 21. | Eleonóra
Előző

Dél-Afrika – Durban...

Következő

Mesebeli birodalom I....

Mesebeli birodalom II.

Folytassuk Sun City bemutatását! Érdemes a sétát a Cabanas Hotel 3+* kertjétől kezdeni, amely a vízi aktivitásoknak –lehet ejtőernyőzni, jetskizni, motor csónakázni, vízisízni – helyet adó, mélykék színű tó mellett vezet el. Kis sétáló utakon a Gary Player tervezte világhírű hatalmas zöld golf pálya a Gary Player Country Club mellett haladva jutunk el a Sun City Hotel 4*és Casino épületéhez. Ez utóbbiban az átalakításának köszönhetően több új étterem kapott helyet. Magát a klasszikus kaszinót – a játékgépek, a kártyaasztalok területét – lecsökkentették, mert azt szeretnék, hogy az üdülőtelepen a pihenés kerüljön előtérbe, de továbbra is helyet adnak konferenciáknak, koncerteknek és a szépségkirálynő választásoknak.

 

Elegáns éttermek, kávézők várják a vendégeket 


A Sun City Hotelt 4*és a távolabb elhelyezkedő háromszög alakú Cascades 5* Hotelépületét dzsungel veszi körül. A terület egzotikus világát a keresztül kasul haladó kis utakon fedezhetjük fel. Buja növényzete között sejtelmesen szűrődik át a nap fénye. A fák között rikoltozó papagájokat, a tavakon flamingókat, hattyúkat és gyönyörű liliomokat láthatunk. A Lost City Golf Course pályáról még annyit, hogy a közelében lévő vízben élő krokodilok vannak , mint élő akadály kell átütni a labdát felettük. ami külön izgalmas élményt ad a játék szerelmeseinek. Azt talán többen is tudják, itt rendezik meg a nemzetközi hírnevű, 2 millió dolláros Sun City Golf Bajnokságot, amely legközelebb novemberben lesz.

 

A szállodák mellett medencék és napozó ágyák állnak a vendégek rendelkezésére 


A birodalom építőinek határtalan fantáziáját tükrözi a Bridge Of Time (Idők hídja), két oldalán élethű elefánt szobraival. A híd bevezet a fantázia birodalmába. Jobb oldalán egy nyolc méter magas leopárd őrzi mancsával a barlang mélyének bejáratát.

 
Bridge Of Time


Monumentális fa kapun belépve érkezünk meg a Monkey Spring Plaza-hoz, ahol mint Siva isten trónolnak a majmok. Kitárt ujjaik között ömlik a víz zuhataga. Innen lesétálva jutunk el a Valley of Waves-re, amelyet a hegyoldal táplál vizével és időnként hullámzóan, mint az óceán hullámai, érnek a homokos partra. Vízesések és csúszdák, zöld erdők és kövek között, csobogó zuhatagok és a körszínház mellett jutunk fel a palotába vezető hosszú lépcsősorhoz. Mivel ezen útszakaszon már rám sötétedett így a következő napra maradt a Palota felfedezése.

 

Monkey Spring Plaza előtti majom szobor 


Jómagam most a Sun City Hotelben laktam és délelőtt – a bőséges büfé reggeli után – busz járattal érkeztem a Palotához. Meg kell jegyeznem, hogy Sun City négy világszínvonalú szállodáját a szikrázó szépségű, luxus kivitelezésű Palota 5* koronázza meg, amelyben minden szoba speciálisa megtervezett és egyedi. Mindezt a titokzatos afrikai esőerdő veszi körül. Az előcsarnoka hat emelet magas kupoláját aprólékos kézi festésű minták díszítik, ötezer órába került mire elkészült. Körbe a falain afrikai vadállatok faragott domborművei láthatóak.  Az oszlopok árnyékában zebracsíkos királyi trónusokon lehet helyet foglalni.

 

A Rotundából láthatjuk a Kristály Palota hatalmas termét. Csodálatos látványt, amikor a hét méter magas ablakokon beáradó fény megcsillan a több ezer darabból álló csiszolt kristálycsillár fürtjein. Ebben a teremben van a szálloda büfé reggelije és vacsorája. Lifttel lehet felmenni a Palota legmagasabb tornyába, ahonnan csodálatos körpanoráma tárul fel a birodalomra és a Pilanesberg Szafari Parkra. A Palota Elefánt Átriumában csodálhatjuk meg. Denie de Jager Dél-afrikai szobrászművész Shawu elefánt bronzba öntött mozdulatát. Mint minden ide látogató, én is készítettem közös képet Shawu elefánttal. Afrikai jegyek és pompa uralják az egész palota berendezését, ahol sétálva afrikai királynőnek éreztem magam!

Shawu elefánt bronzba öntött szobra 


S akinek mindez kevésnek bizonyulna, az szafarizhat is egyet. Sun City mellett közvetlenül található a  Pilanesberg Nemzeti Park, amely olyan, mint egy platina ékszerben lévő csillogó gyémánt. Szafarink során találkozhatunk a „Big 5”–tel, Afrika öt nagy vadjaként számon tartott állatával – oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, bivaly –, de láthatunk zsiráfot, zebrát, gnút, hiénát, vadkutyát, gepárdot és rengeteg antilop fajtát. De ez legyen már egy másik történet.

Fábián Gabriella, Dél-afrikai tudósító

Előző

Dél-Afrika – Durban...

Következő

Mesebeli birodalom I....

Kövess minket!