2022. December 09. | Natália
Előző

Dedikált BMW-k nem csak gyűjtőknek...

Következő

Importált életérzés...

Kitűnnek a tömegből

Mintha a Piaggio hazai importőre a saját márkája házatáján is olaszos temperamentumot érzett volna szükségesnek: a Nissan kihozta a limitált Kiiro JUKE-ot.

 

Nyilván véletlen egybeesés, hogy az immár a Piaggiót is képviselő hazai importőr két vérpezsdítő újdonsággal is szolgál: az egyik a gyomrunkba kergeti a vért, a másik a szívünkbe. Közös viszont bennük, hogy különleges autók a főszereplők. Történt ugyanis, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést. A Piaggio Pizza Porter Team Hungary tagjai Kovács Lázáron túlmenően magyarországi pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők.

 

Az olaszországi útnak egy másik célja is van. Lázár Chef a verseny után Pontedera felé veszi az irányt, ahol ellátogat a Piaggio gyárba, a Piaggio múzeumba és átveszi a Piaggio pizzakészítő autót. A Piaggio Porter NP6 magyarországi importőrrel karöltve ugyanis az egyik cél az, hogy egy a pizza hazájából származó, eredeti olasz pizzakészítő autóval közelebb hozzák a minőségi pizzákat a magyar közönséghez.

 

Idén tavasztól ugyanis az autó feltűnik majd számos magyarországi rendezvényen és megkóstolható lesz a világbajnokságra megálmodott pizza. A pizzakészítő autó egyébként egy a Piaggio gyár közelében lévő, a gyár által akkreditált hivatalos konverter cég terméke.

 

Szintén tavaszi, és igazán „színes” hír, hogy megkezdődött a Nissan JUKE Kiiro gyártása áprilisban, és májusban már a Nissan márkakereskedésekben is megtalálható lesz ez a limitált széria. A japán Kiiro szó egyébként magyarul „sárgát" jelent, és arra utal, hogy az autón minden oldalán sárga elemek jelennek meg. Az élénk „fűszeres citromsárga" díszítő elemek különleges kontrasztot képeznek a JUKE történetében először elérhető kerámia szürke színnel, igazi mediterrán hangulatot árasztva.

 

Ezek a színvillanások együttesen dinamizmust és provokatív vonalat kölcsönöznek a modell külső formavilágának. A 19 colos keréktárcsáinak dizájnja a magas felszereltségű Tekna változatból származik, és már ott is nagyon szerették az ügyfelek, de a Kiiro esetében teljesen feketére lett festve, és ezáltal sokkal sportosabb lett az autó összhatása.

 

Modern mintázat, látható a visszapillantó tükrökön és a tetőíveken, oly módon megtervezve, hogy azt a hatást keltsék, mintha a szél vagy a sebesség fújná a dizájnelemeket a jármű hátsó része felé. Belül az ülések kárpitozása fekete és metálszürke műbőrrel készült. Ezen kívül sárga színű varrás díszíti az első és a hátsó üléseket csakúgy, mint a középső kartámaszt, a középkonzolt, az első ajtókat és a műszerfalat.

 

A JUKE Kiiro különleges változatából mindössze 5 ezer darab készül Európában, Magyarországra 100 darabot hoz az importőr, ezáltal is biztosítva az exkluzivitását a modellnek.

 

A kínálat többi tagjához hasonlóan a JUKE Kiiro-t is egy 3 hengeres benzinmotor hajtja, amely egyszerre hatékony és érzékeny. Az 1,0 literes egység turbófeltöltővel rendelkezik, ami 114 lóerőt és 200 Nm nyomatékot képes produkálni. A hatfokozatú kézi sebességváltó az alapfelszereltség részét képezi, viszont lehet duplakuplungos automata sebességváltót kormányváltóval is kérni.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Dedikált BMW-k nem csak gyűjtőknek...

Következő

Importált életérzés...

Kövess minket!