2024. Április 15. | Anasztázia, Tas
Előző

Mackóvásár a Miskolci Nemzeti Szính...

Következő

Önkéntesek és Habmesék...

Mentális egészséget segítő eszközök

A lelki problémákkal orvoshoz forduló gyermekek száma drasztikusan megemelkedett az elmúlt években a Covid hosszú távú, mentális hatásai miatt. A fiatalok lelki gyógyítására ezért most kiemelt figyelmet kell fordítani. Testi egészségük megőrzése érdekében pedig a fertőző betegségek gyógyítását segítő eszközökre van most a leginkább szükség a gyermekegészségügyben.

 

A K&H gyógyvarázs program ezért idén ezen két terület gyógyítását segíti kiemelten, de a mindennapi ellátáshoz szükséges műszereket is kapnak a gyermekegészségügyi intézmények, összesen 20 millió forint értékben. Az innovatív műszerek segítségével az ellátás minden szintjén gyorsabban és hatékonyabban gyógyulhatnak a kis betegek, ráadásul a korszerű berendezések kevesebb energiát is használnak működés közben.

 

Hazai statisztikák alapján a Covid hosszútávú hatása nemcsak testi, de mentális tüneteket is okoz, ezért soha nem látott méreteket öltött a pszichológushoz, pszichiáterhez, a gyerekek lelkét gyógyító szakemberekhez forduló szülők száma.

 

„A gyermekegészségügyet sokszor vonjuk párhuzamba a csupán testi gyógyítással, pedig sok szakember dolgozik nap mint nap azon, hogy a jövő generációja lelkileg is jól érezze magát. Idei K&H gyógyvarázs pályázatunk egyik fókuszterületének ezért a mentális egészséget segítő eszközöket választottuk, hiszen ezekre kiemelt szüksége van most a szakembereknek. Az eszközök a pontos diagnosztikában segítik az orvosokat, így a gyerekek minél jobban személyre szabott kezelést kaphatnak, és a teljes élethez vezető útra léphetnek.

 

A mentális egészség mellett természetesen a test betegségeinek minél gyorsabb, hatékonyabb vizsgálatához és kezeléséhez is hozzájárulunk innovatív berendezések biztosításával. Idén külön fókuszba kerültek a fertőző betegségek felismerését és kezelését célzó műszerek is, hiszen a legégetőbb problémát ezek a megbetegedések jelentik, amelyek ráadásul rendkívül gyorsan terjednek a közösségekben.  Célunk, hogy az eszközpark korszerűsítésével megkönnyítsük és hatékonyabbá tegyük a vizsgálatokat és a gyógyítást, hogy a gyermekeknek minél kevesebb ideig kelljen az orvosi rendelőben, vagy a kórházban tartózkodniuk. A modern műszerek energiahatékonyságuknak köszönhetően pedig akár az intézmények rezsiköltségeit is csökkenthetik.” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

  

„A gyermekkori akut betegségek nagy része fertőző megbetegedés, így az ezek visszaszorítását segítő eszközökre a gyermekegészségügy minden szintjének, háziorvosoknak, kórházaknak, mentőknek is szüksége van. Az idei pályázaton elnyert labordiagnosztikai és terápiás műszerek, vérkép analizátorok, a légzőrendszeri megbetegedések korai felismerését támogató eszközök nagyban segítik a gyors diagnosztikát, és a szövődmények megelőzését.

 

Ezekkel az innovatív műszerekkel nemcsak a vizsgálat, de a kezelés ideje is lerövidíthető, így kevesebb megterhelést jelent a gyermekeknek, akik ezáltal jobban viselik a beavatkozásokat. Emellett a napi ellátást segítő műszerek is kerülnek a nyertesekhez, például EKG készülék, pulzoxyméter vagy a mentősök munkáját jelentősen megkönnyítő rögzítőeszközök, amelyek segítségével a szakemberek hatékonyan és gyorsan tudják ellátni a gyermekeket.” – fejtette ki Dr. Krivácsy Péter, a K&H gyógyvarázs zsűritagja.

 

 

Előző

Mackóvásár a Miskolci Nemzeti Szính...

Következő

Önkéntesek és Habmesék...

Kövess minket!