2024. Február 21. | Eleonóra
Előző

A gondtalan utazás kellékei I....

Következő

A gyógynövények erejével 2....

Fogfehérítés otthon

Amikor a barátnők egymás között a szépségápolás titkairól beszélgetnek, egyre többször szóba kerülnek az otthoni fogfehérítés módszerei. Mivel a technikák igen eltérőek és hatékonyságukban is változóak, megkértük Kremniczky Ildikó fogtechnikust, hogy avassa be olvasóinkat az otthon fogfehérítés előnyeiről és hátrányairól.

„Erről a témáról engem is sokat kérdezgetnek. Sokan nem akarnak rendelőben fehéríttetni, de egy egyszerű módszert szívesen kipróbálnának. Hatásos? Biztonságos? Megéri az árát? Hogy csak a leggyakoribb kérdéseket említsem. Ahogy a rendelői fogfehérítések, úgy az otthoni eljárások is sokat fejlődtek az elmúlt 10 évben. Ma már meglepően hatékonyak. Általánosságban ugyanazt az anyagot használják, amit az orvosok, csak gyengébb a koncentrációja. Ebből következik, hogy nem egy alkalom alatt fehéríti ki a fogakat, hanem 7-14 nap kell a megfelelő eredmény elérésére.

Kezdjük az előnyökkel:

A leggyakoribb ok, amiért az otthoni fogfehérítést választják az emberek, az ára, amely 5-15 ezer között mozognak. A másik előnye, hogy nem kell fogorvoshoz menni, az ember otthon, saját maga is kényelmesen megcsinálhatja.A harmadik előny, hogy mivel alacsony a koncentráció, ezért ritkábban jár fájdalommal, mint a rendelői fogfehérítés, ami bizony eljárástól függően gyakran fájdalmas. Van olyan rendelő, ahol nem is végzik fájdalomcsillapító injekció adása nélkül.

Nézzük most a hátrányokat:


Legalább egy hétig kell használni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Hatékonyságban általában elmaradnak a rendelői fogfehérítéstől. Némelyiknek körülményes a használata.

Lássuk az otthoni eljárásokat kicsit részletesebben.


A legrégebbi és egyben legelterjedtebb megoldás a sínes fogfehérítés, amit manapság már kezdenek leváltani az újabb matricás, és egyéb pl. filces módszerek. Hatékonyságban körülbelül egyformák, azonban a matricást jóval egyszerűbb használni, mert csak fel kell ragasztani a fogra, és a végén levenni és kidobni. A sínes eljárásnál formázni kell a síneket a fogakra, majd belefecskendezni a fogfehérítőt, a végén pedig elmosni. A másik ok, ami miatt nekem jobban tetszik a maticás technika, hogy nem nekünk kell adagolni a fogfehérítő anyagot, hanem egy nagyon vékony rétegben felvitték a matricára.

Ez a biztonságos használat miatt lehet fontos, ugyanis törekednünk kell arra, hogy minél kevesebb fogfehérítő anyagot nyeljünk le. Egyébként fogfehérítés során elkerülhetetlenül lenyelünk valamennyit, azonban ne aggódjunk emiatt, kis mennyiségben teljesen ártalmatlan. Ha eleve csak nagyon kis mennyiség van a szánkban, nyilvánvalóan a lenyelhető mennyiség is csökken.

Hogy kinek mennyire fehérítik ki a fogaikat az otthoni módszerek, nem lehet előre megmondani, függ az ember eredeti fogszínétől is, és még sok más tényezőtől. Sokan azt gondolják, hogy olyan hófehérek lesznek a fogaik, mint amit gyakran a filmekben lehet látni, azonban ez sajnos nem mindenkinél lehetséges. Ismerőseimen látom, hogy ma már tényleg látványos eredményeket lehet elérni ezekkel az új otthoni fogfehérítőkkel, ezért azt gondolom, bátran kipróbálható valamelyik otthoni fogfehérítő technika."
Előző

A gondtalan utazás kellékei I....

Következő

A gyógynövények erejével 2....

Kövess minket!