2024. Április 22. | Csilla, Noémi

Pihenősarok a kertben

A kert jó időben csodálatos hely pihenésre, családi, baráti összejövetelekre. Megfelelő bútorokkal kellemes környezetben töltheti idejét akár a kertben, akár a nyitott, vagy a fedett teraszon.

 

Mennyi kerti bútort helyezzünk el?

Mielőtt eldöntené, hogy milyen és mennyi bútort vásárol, először elemezze a kertet vagy a teraszt, hogy lássa, mennyi helye van, ha nem akarja, hogy túlzsúfolt benyomást keltsen a berendezés miatt. Győződjön meg arról, hogy maradjon hely a virágoknak, a sétálásra, napozásra.

 

Ha nagyobb szabad tér áll rendelkezésre, akkor érdemes nagyobb kerti bútorokat elhelyezni, de lehetőség van függőágyra, vagy olyan szetteket választani, amelyek öt vagy több darabból állnak - nyugágyak, kerti asztalok és székek, néha teraszos napernyők.

 

Melyik anyag a legjobb a kerti és a teraszbútorokhoz?

Különböző anyag közül választhat, amelyeknek egyaránt lehet előnye és hátrány.

 

Fonott és Rattan kerti bútorok – A fonott és rattan kerti bútorok könnyűek, különböző színekben kaphatóak, kültéri használatra alkalmasak. Az időjárástól való jobb védelem érdekében a szabadban elhelyezett bútorok általában szintetikus fonottból készülnek.

 

Fa kerti bútorok – A fából készült kerti bútorok tartósak, azonban több karbantartást és gondozást igényelnek, mint más anyagok.

 

Rozsdamentes acél kerti bútorok – A modern vagy ipari megjelenés terméke a rozsdamentes acél kerti bútor. Nedvesség és penész ellenálló, nem rozsdásodik, de erős napfényben forró lehet.

 

Alumínium kerti bútor – Könnyebb, mint a rozsdamentes acél, rozsdamentes és tartós. A alumínium a napsugárzástól forróvá válhat. Tipp: dörzsöljön autó viaszt a felületen, hogy megvédje.

 

Melyik kültéri bútorokat kell vásárolni

A stílus eldöntése előtt válassza ki a méretet, a színt és a funkciót, ezután kezdhet gondolkodni a stílusról és a designról. Válasszon olyan stílust, amely jól illeszkedik a kerthez és a házhoz, és azok színvilágához. Ezt követően döntse el, hogy milyen anyagból legyen kerti bútora.

Jó szórakozást összeállításunkhoz!

Kövess minket!