2024. Július 19. | Emília

Lágy és elegáns fények

A világítástechnikai trendek jönnek és mennek, de mindig visszatérnek – emlékezzünk arra, amikor még csak az Edison izzók és az ipari világítás volt Ezek a forradalmi árucikkek a múlt század fordulóján voltak. És most ismét imádjuk a vintage Edison izzókat, épp úgy, mint a gömböket, hengereket, geometriai formákat.

 

A belső világítás az otthon tervezés központi eleme. Megváltoztathatja az otthon légkörét, szobánként más-más hangulatot teremtve. Ami a nappaliban működik, nem feltétlenül mutat jól a konyhában vagy a hálószobában. Minden tér funkcióját és érzését tükröznie kell a világításnak A lakberendezéshez hasonlóan a világítás is változik. Az egyik oka ezeknek a változásoknak a technika, a gyártók újabb és újabb formatervezéssel és izzókkal kápráztatják el a vásárlókat.

 

Az utóbbi időben a lakberendezők beleszeretettek az arany, a réz színekbe. A lágy és elegáns arany valahol a szálcsiszolt ezüst és a csiszolt arany köze esik. Ez a két színárnyalat puha, matt felületét kölcsönzi, miközben kihozza az arany melegségét és lágyságát. Ez azt is jelenti, hogy szinte mindenféle dekorációval keveredhet a modern várositól a parasztházig.

 

Az arany lámpatestek sokféle stílusban és formatervezésben kaphatók. A felső világításhoz olyan elemeket keressen, amelyek kiemelik az aranyat. Válasszon olyan kiegészítőket, amelyek kiegészítik az aranyat más lágy színekkel, például szürke vagy matt ezüsttel. Használjon arany világítást, ha fel szeretné hívni a figyelmet a nappali egyes sarkaira vagy területeire. Nagy ötlet egy arany olvasólámpa, amely csak az olvasószéket és a polcot  világítja meg. 

 

Bár az aranyvilágítás, a fényes, aranyos lámpákkal a tervezők kedvence, a megrendelők körében még mindig nem igazán népszerűek, talán azért, mert a nagymama házára emlékeztet. 

 

Kedvcsinálónak bemutatunk néhány aranyszínű asztali és állólámpát, falikart és csillárt.

Kövess minket!