2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

Nagy Adri x Lotfi Begi – Nincs túl k...

Következő

Valami Amerika sorozat...

Peter Srámek – Szeress Istenem

Az előadó koncertjeinek kötelező darabja a „Szeress Istenem”, amelynek videófelvételéhez méltó környezetet éppen abban a templomban talált, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori nagy, gigaslágere kapcsán.

 

A Király” sorozat filmzenei album egyik legmeghittebb szerzeményéhez készült egy csodálatosan fényképezett videóklip. Peter Srámek mintha tényleg Zámbó Jimmy egy reinkarnációja lenne, hiszen nemcsak muzikalitása és zenei érdeklődése, de a hittel kapcsolatos látásmódja is hasonlít a néhai királyéhoz – kár, hogy nem volt sosem lehetőségük találkozni. A szlovák származású művész - csakúgy mint Jimmy - istenhívő és elmondása szerint tehetségét egy magasabb rend segítségével kaphatta.

 

Mindenszentek után és a karácsonyi ünnepek közeledtével az emberek egy olyan lelkiállapotba kerülnek, amellyel mennyei gondviselőjükhöz is közelebb érezhetik magukat. Így ebben az időszakban a „Szeress Istenem” Peter rendezvényein is kulcsdal, a nézők pedig abszolút követelik a fellépéseken. A szerzemény félreérthetetlenül egy fohász és ezt Peter nehezen tudja könnyek nélkül elénekelni.

 

Bizonyára sokaknak feltűnik majd a nagy csavar, hogy a most elkészült, új videóklipet abban a fóti templomban rögzítették, mint az évtizedekkel ezelőtti, „Nézz le rám, ó Istenem!” Zámbó Jimmy-klipet. A külső, forgatási helyszín, noha egy végtelen sivatagnak tűnhet, bizony mégsem a Szaharán, hanem itthon, egy homokbánya területén volt.

 

A zeneszerző, Csicsák Norbert, aki egyben a 2024. február 11-én a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő, Peter Srámek élő nagykoncertjének rendezője és különleges hangszereléssel készül – ráadásul az eredeti Zámbó Jimmy Band fogja kísérni a koncert során felcsendülő Jimmy-dalokat Jankai Béla vezetésével. 

 

Peter Srámek - Szeress Istenem video    ITT

 

Előző

Nagy Adri x Lotfi Begi – Nincs túl k...

Következő

Valami Amerika sorozat...

Kövess minket!