2023. December 11. | Árpád, Árpádina

Online programok a Deák17 Galériában

Három online programot: beszélgetést, családi matinét és videópremiert ajánl a Deák17 Galéria januárra az érdeklődőknek.

 

Reflex Talk x Koronczi Endre: SZÉLLELKEK – 2021.01.13. 18.00-18.45 

www. facebook.com/evens/5519165794776347 

A jelenleg virtuális formában bejárható REFLEX kiállításhoz kapcsolódóan beszélget Kovács Andrea kurátor Koronczi Endre képzőművésszel a Galéria Facebook-oldalán. A beszélgetés során a kiállításon bemutatott Adultusspiritus, 11111217 térspecifikus szélinstalláció mellett az alkotó korábbi, széllel és megelevenedő „széllényekkel” foglalkozó munkáiba is betekintést kaphatunk.

 

Koronczi Endre képzőművész, festő, grafikus és performer, az ikon.hu portál alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, kültéri és beltéri „lelőhelyeken”. A REFLEX c. csoportos kiállításban látható Adultusspiritus, 11111217 térspecifikus szélinstallációját a látogatók önnön jelenlétükkel kelthetik életre mozgásérzékelők segítségével. Így egyszerre válhatnak egy fóliatestű széllélek megfigyelőjévé és mozgásának irányítójává belépve a Ploubuter Park kísérleti zónájába.

 

Az online beszélgetésen e különleges imaginárius térbe kirándulhatunk talált és ajándékba kapott zacskók, balett-táncot lejtő fóliák, fajokba sorolható, tovaszálló és megmentett „lelkek" közé. A fókuszált figyelem és a megfoghatatlanság megtapasztalása felé. E folytonosan bővülő vizsgálati terep és saját eszköztárra épülő módszertan fontosabb állomásait Koronczi Endre és Kovács Andrea kurátor közösen térképezik fel fotó- és videódokumentációkon keresztül megidézve néhány különleges „egyedet”.                                                            

 

VILÁGJÁRÓ GYEREKEK ONLINE – JAPÁN – 2021.01.16. 10.00–11.00

www.facebook.com/events/489213058733554

Január 20-án szintén a REFLEX kiállítás kísérőprogramjaként egy online videópremier közvetítésére kerül sor. A tárlaton egy hatalmas jégtömbelemet magába foglaló, mixed média installációval jelentkező Tóth Ákos Gutter I. című timelapse klipjének képképkockáin egy különleges átalakulási folyamat szemtanúi lehetünk.

 

A Galéria több éve futó családi matinéja a 2021-es évet egy egzotikus utazással indítja, Japánba látogat! Az online esemény résztvevői megismerkedhetnek a japán újévi szokásokkal, a barangolás során találkozhatnak Satoe Tone gyermekkönyv-illusztrátorral, aki a japán újévhez szorosan kötődő kínai horoszkóp állatjegyeiről mesél majd, valamint origami foglalkozást is bemutat. Ezután a résztvevők elleshetik, hogyan készítsenek otthon japán zen kertet, ujjbábokat varázslatos japán lényekkel és szakura lámpást.

 

ONLINE VIDEÓPREMIERGUTTER – Reflex x Tóth Ákos: Gutter I. timelapse

20.01.20. 18.00-18.15 – www.facebook.com/deak17galeria

A Világjáró Gyerekek Online az év első hónapjában Japánba látogat, ahol megismerhetjük a japán újévi szokásokat. Az eseményen Satoe Tone gyermekkönyv-illusztrátor origami foglalkozásra invitál, a Galéria munkatársai pedig megmutatják, hogyan készíthetünk otthon zen kertet, varázslatos japán ujjbábokat és szakura lámpást.  

 

Kövess minket!