2024. Május 24. | Eszter, Eliza

Elite Galéria – Tekintetek

Fábián Gabriella és modellje

Dél-Afrika elsőrangú úti cél annak, aki az itthon csak az állatkertekben látható vadakat a természetes közegükben szeretné látni, hiszen az ország különböző nemzeti parkjaiban az összes fő szafari állat könnyen megtekinthető: bivaly, zebra, gnu, fehérorrszarvú, oroszlán, leopárd, gepárd, hiéna, zsiráf, víziló, elefánt…

 

Dél-Afrika az év bármely szakában látogatható, de a vadvilág megfigyelése a száraz évszakban (májustól szeptemberig) a legjobb. A száraz évszak vége (augusztus-szeptember) különösen kifizetődő, mivel ekkor kevés a víz, és az állatok a víznyelők közelében találhatók. A száraz évszak közepe (június-augusztus) a tél közepe, amikor a kora reggeli és délutáni nyitott járművekkel történő vezetések nagyon hidegek lehetnek.

 

Keveseknek adatik meg, hogy az év bármely szakában megfigyelje a vadon állatait, ezek egyike Fábián Gabriella, lapunk dél-afrikai tudósítója. A szafariparkban található állatok közül néhányat az ő lencséjén keresztül láthatunk. Virtuális galériánkba elsőként olyan képeket válogattunk ki önöknek, ahol középpontban a tekintet áll.

 

Utánajártunk: a nemzeti parkok már látogathatók, a szállodák is részlegesen megnyitottak, így reménykedhetünk abban, hogy hamarosan megnyílnak a határok és szeptembertől már élőben is megcsodálhatjuk ezeket a gyönyörű vadakat.

.
Kövess minket!