2024. Április 19. | Emma

Csáki Róbert egyéni kiállítása

Rokokó hölgyek, rebbenő drapériák, a négyes metró építészeti struktúrája, rejtélyes és szövevényes vízi világ, elmosódó, kissé horrorisztikus hatású portrék. Csáki Róbert semmihez sem hasonlítható sajátos álom - és érzelemvilága, mely örök harcban áll a valósággal, kaput nyit az európai festészet sűrűjébe, párbeszédet folytatva az elmúlt évszázadok nagymestereivel.

 

Csáki, olyan intellektuális alkotó, aki nem hagyja nyugodni festményeit, idővel átdolgozza, akár a képformátumot is megváltoztatja. Művészetének egyik legfontosabb sajátossága aspontán, ösztönös megoldások és a befejezett, finoman kidolgozott részletek társítása.

A Kálmán Makláry Fine Arts Galéria jelenlegi tárlatán az újonnan készült alkotásai mellett a művész személyes kedvencei is bemutatásra kerülnek. 

 

NÉVJEGY

Az 1964-ben Budapesten született Csáki Róbert a Kisképző után a Magyar Képzőművészeti Főiskola alkalmazott grafika szakára jelentkezett, majd festő szakon diplomázott. A mesterképző kurzust követően egy rövid ideig a főiskola tanársegédje volt. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán Dienes Gábor tanítványaként diplomázó művész számos díjat tudhat magáénak. Munkásságát többek között a Nemzeti Kulturális Alap, a Hungart, a Ludwig Alapítvány és a Párizsi Őszi Szalon (Franciaország) is díjazta. Festményei megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galéria és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közgyűjteményeiben, és meghatározó magángyűjteményekben is.

  

Helyszín és időpont: Kálmán Makláry Fine Arts Galéria, megtekinthető: november 26-ig

 

Kövess minket!