2023. Március 30. | Zalán
Előző

A fogyókúra hajhulláshoz vezethet?...

Következő

Jó tanácsok a hajhullással kapcsolatb...

Rakoncátlan haj

Melyikünk ne szembesült volna már azzal a reggeli készülődés közben, hogy hiába a szép smink, a divatos ruha, a hajunk mégsem akar igazodni adott hangulatunkhoz. Mintha direkt rakoncátlankodna, és csak azért sem úgy áll, ahogy mi azt elképzeltük. Ezek azok a bizonyos „sehogy sem áll a hajam” napok, amiket néhány apró praktikával és egyszerű, de nagyszerű frizurával könnyedén kivédhetünk.

 

Ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a napokat érdemes rögtön az alapoknál kezdeni és olyan hajápolókat választani, amelyek nem csak szépítik, hanem ápolják is hajkoronánkat, hiszen az a haj igazán szép, amely egészséges és megfelelően táplált. A hajápolásban ma már számtalan termék közül választhatunk, amelyek értékes összetevőket és olajokat tartalmaznak, így belülről táplálják a hajszálakat.

 

Amennyiben szalonminőségű regenerálást és védelmet szeretnénk biztosítani hajunk számára, akkor érdemes kipróbálnunk a megújult AVON Advance Techniques Tápláló és Védő termékcsaládot, amely a benne található erősítő algakivonatnak köszönhetően segít regenerálni a hajszálak felületét, valamint továbbfejlesztett hajvédő technológiával védi a hajat a hajszárítás, illetve a hővel történő hajformázás okozta esetleges károsodások ellen. Ezek a termékek gyengéden tisztítják a hajat, miközben táplálják és ráncba szedik a rakoncátlan fürtöket. A legjobb hatás érdekében használjuk öblítést nem igénylő hajpakolást, amelynek könnyű állaga nem nehezíti el a hajat, helyreállítja annak nedvességtartalmát és megerősíti a hajszálakat.

 

A megfelelő ápolást követően jöhet a második fontos lépés, a hajszárítás. A legtöbb hajszárítón állítható a hőmérséklet, amelyek közül a gyorsabb száradás érdekében hajlamosak lehetünk azt a legmagasabb fokozatra állítani. Azonban, mint ahogy az élet számos más területén, a hajszárításnál is válasszuk inkább az arany középutat és közepes hőmérsékletet használjuk, mert a túl forró levegő nem tesz jót a hajszálaknak – szárítja, és akár még roncsolhatja is őket. Szárítás közben már formázhatjuk frizuránkat, a dúsabb hatás elérése érdekében körkefe segítségével emeljük meg a hajtöveknél a szálakat. Ezzel azonnal volumennel láthatjuk el lapos fürtjeinket.

 

Ha inkább egyenes frizurára vágyunk, de nem szeretnénk minden alkalommal hajvasalót használni, egyenesítsük hajunkat a márka hajegyenesítő keféjével, amely speciális kiképzésének köszönhetően szárítás közben, kíméletesen egyenesíti ki hajunkat. Természetesen adódhatnak olyan esetek is, amikor elkerülhetetlen a hajvasaló használata – legyen szó akár egyenesítésről vagy akár göndör loknik kialakításáról - ebben az esetben viszont érdemes hővédő spray-vel óvni hajunkat.

 

Ezután nincs más hátra, mint a végleges frizura megalkotása. Érdemes elsajátítanunk néhány egyszerű, de annál mutatósabb ötletet, amelyeket elő tudunk rántani tarsolyunkból, amennyiben hajunk minden igyekeztünk ellenére is rakoncátlankodna. Erre a márka szépségműhely bloggere, Herczeg Hajni mutat három variációt legutóbbi videójában, amiket otthon könnyedén megvalósíthatunk magunknak és így végleg búcsút inthetünk minden „sehogy sem áll a hajam” napnak.

Előző

A fogyókúra hajhulláshoz vezethet?...

Következő

Jó tanácsok a hajhullással kapcsolatb...

Kövess minket!