Nyári natúr házipatika

A nyár a gondtalanságról, a szabadságról szól és arról az érzésről, hogy ilyenkor semmi rossz sem történhet velünk. Van azonban néhány olyan probléma, ami a jó idő beállta után különösen jellemző. A problémát megelőzendő állítsuk össze már most a natúr házipatikánkat az idei nyárra!

 

A nyár talán a legcsodálatosabb évszak, a nyaralás pedig az év egyik legemlékezetesebb élménye. Persze ahhoz, hogy felhőtlenül élvezhessük az év legmelegebb hónapjait, jó előre fel kell készülnünk azokra a kisebb kellemetlenségekre, melyek ilyenkor is előfordulhatnak. A jó hír, hogy ma már natúr szerekből is összeállítható egy olyan praktikus házipatika, ami átsegít a problémás helyzeteken. Vegyük hát sorba a legjellemzőbb nyári „baleseteket” és a segítséget nyújtó készítményeket.

 

Kisebb égési sérülések, horzsolások, vágások

Ha nyár, akkor legtöbbünknek a bőrégés jut eszébe, mint probléma. Valóban ez az a gond, ami inkább csak a napsütéses időszakra jellemző, és meg tudja keseríteni a nyaralást, a fesztiválozást vagy a kikapcsolódás bármilyen más formáját. Pedig a megelőzés egyszerű lenne a napvédők használatával. De mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? A természetben létezik egy zöld csodanövény, amit mintha egyenesen a bőrproblémák kezelésére találtak volna ki.

 

Ez pedig az Aloe Vera, melyet már az ókortól a bőr megnyugtatására és a sebek gyógyulásának kezelésére használnak. Ha az útipatikánkban helyet kap ez a növény is, akkor nem csak a leégést tudjuk kezelni, de az enyhébb égési sérülések (grillezés, stb. során könnyen szerezhetünk ilyet), horzsolások és vágások gyógyulását is látványosan felgyorsíthatjuk, ráadásul a bőr hidratáltságához is nagyban hozzájárulhat. Ma már sok háztartásban található cserepes Aloe vera növény, de ne feledjük, hogy ezek hatóanyag tartalma nagyban függ a gondozás körülményeitől, ráadásul a levágott szárat sem tudjuk sokáig tárolni.

 

Ha igazán biztosra akarunk menni, akkor válasszunk inkább natúrkozmetikumot, melyek megbízható minőségűek és könnyen szállíthatóak. A Dr. Organic Aloe Vera termékcsaládja például bioaktív összetevőket tartalmaz, vagyis az kézi szüreteléssel, a legkímélőbb feldolgozással jut el a csomagolásig, így megőrzi természetes hatóanyagait.

 

Gombásodás

A nyár egyik kellemetlen problémája a gombásodás, legyen szó a körmöt megtámadó gombáról - mely a papucsos-szandálos időszakban nem túl szép látvány - vagy a strandokon könnyen elkapható bőrgombáról, esetleg egyéb bőrfertőzésről. Szerencsére ezek felszámolásához sem kell kemikáliák után nyúlni elég, ha kéznél van a teafa. Az erős gomba- és baktériumölő hatásáról ismert növény kiváló az ilyen gondok gyógyítására, de a megelőzésben is jeleskedik.

 

A Dr. Organic bioaktív teafa termékcsaládjában minden szükséges szépségápoló szert megtalálunk, kiegészítve a pattanások elleni ecsetelővel és kimondottan körömápolásra szolgáló teafaolajjal. A hajon alkalmazva segít a korpásodás megelőzésében is, ami a csodás nyári hajkorona egyik alapja.

           

Bőr és sarok szárazság

Ha ezeket az alapvető problémákat már megelőztük/megszüntettük, akkor foglalkozhatunk egy kicsit a szabaddá váló területek szépségével is. Kezdjük a bőr és a sarkak szárazságával! A medencék klóros vize, a légkondícionáló és a napozás is szárítják a bőrt, éppen egy olyan időszakban, amikor az a leginkább szem előtt van. Persze az Aloe Vera és a teafa erre a problémára is megoldást jelent, de az igazi csodaszer ebben a harcban az E-vitamin.

 

Sejtvédő és hidratáló hatásánál fogva különösen ajánlott a száraz bőr ápolásához, de szinte minden bőrtípusra jótékony hatást fejt ki. Mivel E-vitamint már végképp nem tudunk cserépben termeszteni, így válasszunk a Dr. Organic készítményei közül. Ebben a családban megtalálható többek között a napozás utánra ajánlott olaj, a testápoló és a garantáltan alumíniummentes natúr deo is, amely táplálja is az érzékeny hónaljat.