Trükkök a krémek jobb felszívódásért

Gondolkodott már azon, hogy mennyi szérum és hidratáló krém jut ténylegesen a bőrbe egy használat alatt? Gyanítható, hogy a termékek nem 100%-a szívódnak fel… A bőr annyit bír és dolgoz fel, amennyire képes. Íme, néhány trükk a svéd FOREO-tól, amivel a kedvenc krémeink ránctalanító, tápláló, simító, vagy épp hidratáló tulajdonságait a maximális fokozatra pörgethetjük.

 

Arctisztítás alaposan

Ez az első, és legfontosabb lépése minden bőrápolási rutinnak. Használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arctisztítót, távolítsuk el a szennyeződéseket, az olajat és a sminkmaradványokat. Ez legyen az alap, amire dolgozunk, akár krémekről, akár sminkelésről van szó. Egy minőségi arctisztító készülék egy-kettőre megváltoztatja a bőrápolási rutint; vele higiénikusan, gyengéden, mégis hatékonyan távolíthatók el a bőr mélyebb rétegeiből is a szennyeződések, így elősegítve a hidratálók bejutását.

 

Legyen nedves

A nedves bőr jobb áteresztő, mint a száraz. Ez tény. Tehát, ha kedvenc szérumunkat nedves bőrre visszük fel, azzal elősegíthetjük a hatékonyságát, mert egyszerűen segítünk neki mélyebbre jutni. Nem kell, hogy tocsogjon a víztől a bőr, inkább egy víz-permetes bőrfelszínt próbáljunk elérni és utána jöhetnek a készítmények.

 

Melegítsük fel!

A sejtek közötti nagyobb tér nagyobb a felszívódási felületet is jelent, ahol bőrápoló termékek bejuthatnak. Ha a bőr ráadásul meleg, akkor az összetevők gyorsabban aktivizálódnak és lépnek kölcsönhatásba a sejtekkel. Az extra hőért viszont nem kell a szomszédba menni, az UFO 2 okos arcmaszkja a melegítő funkciójával pillanat alatt a segítségünkre lesz. Az eszköz T-Sonic pulzálása, és LED fényterápiás funkciója tovább erősíti a szérum, a gél, a hidratálód hatását.

 

Engedjük be a gőzt!

Az arc gőzölése nagyszerű módja a bőr felpuhításának, a hőtől kitágult pórusokon keresztül pedig sokkal mélyebbre jutnak a hatóanyagok. OK, nyilvánvaló, hogy nem fogunk minden egyes arckrémezés előtt gőzölni, de heti 1-2 alkalom is segít abban, hogy a pórusok tiszták maradjanak.

 

Egy kis masszázs senkinek sem árt

Egy frissítő arcmasszázsra ne úgy tekintsünk, mint valami különleges kezelésre. Lehet kézzel, vagy arcmasszírozó készülékkel, de az arcbőr masszírozása legyen a mindennapjaink része a feszesebb és fiatalosabb kinézetért. Plusz, ez a legegyszerűbb trükkök egyike, amivel stimulálhatjuk a kollagén termelést, csökkenthetjük a szem alatti puffadást és elősegíthetjük a bőrápoló termékek mélyebbre hatolását.