Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tintahal
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1/2 cukkíni
1/2 sárgarépa
2 cikk fokhagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
2 közepes méretű paradicsom
1/2 ek. csilipaszta
ízlés szerint csilipor
1 ek. szójaszósz
ízlés szerint só, bors
2 tk. cukor
1 ek. szezámolaj
1 ek. pirított szezámmag
olívaolaj
Elkészítés:
A tintahalat vágjuk csíkokra és irdaljuk be. A hagymákat vágjuk egész vékonyra, a többi zöldséget pedig apró kockára. A fokhagymát fokhagymanyomón nyomjuk át. A fokhagymát, a tintahalat, a zöldségeket – kevés olajon – pirítsuk át, ha lehetséges akkor egy wokban, de ha ez nincs, akkor egy serpenyőben. Adjuk hozzá a csilipasztát, a csiliport, a fűszereket, a szójaszószt, majd a szezámolajat és a szezámmagot.
A távol-keleti országokban rizzsel fogyasztják, de mi most al dantére főzött spagettivel javasoljuk.