Downton Abbey: Egy új korszak

Az első film végén nyilvánvaló volt, hogy Mary átveszi a hatalmat Downtonban, és ezt a vonalat végigvezetjük a második filmen is. Egy olyan világban, ahol minden apáról fiúra száll, el kell fogadni, hogy amikor valaki fénykora leáldozik, át kell adni mindent a következő nemzedéknek.

 

Edith Bertie-vel kötött házassága kellemesen alakul, jól sikerült fiúgyermeket szül, de megérinti a modern kor szele, ezért a Brancaster-kastély életének irányítása és az anyaság intézménye immár nem elégíti ki.

 

Olyan tevékenységre van szüksége, ami szellemi kihívást jelent és nem kötődik a családhoz. Az első világháború alatt és a húszas években a nők új területeket hódítottak meg a munka világában, és ez fokozott aktivitásra sarkallta őket. Cora és Robert azt a feladatot kapták az első részben, hogy szállásadóként gondoskodjanak a királynőről és a királyról, aminek szívük teljes melegével eleget is tettek. Most, az új filmben bonyolultabb érzelmi kihívásokkal szembesülnek. Ezúttal több munkát akartam adni a karaktereknek, és meglehetősen elégedett vagyok az eredménnyel.

 

Az egyébként mindig békés Downton élete felbolydul, amikor Violet talányos bejelentést tesz: a birtokába került egy pazar villa a festői, dél-franciaországi tengerparton. Mint az várható, a család egyik része rögtön felkerekedik a napsütésben gazdagabb új vidék felé, ám az otthon maradók élete sem maradhat nyugodt, mivel egy nagymenő filmproducer úgy dönt, Downtonban szeretné leforgatni legújabb sikervárományos alkotását...


Imádott szereplőgárdánk visszatér egy második mozifilm kedvéért, és ezúttal csatlakozik hozzájuk Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye és Dominic West is ebben a remek humorú, csodásan nosztalgikus hangulatú, izgalmas, romantikus történetben.

 

Bemutató: 2022. április 28., r.:Simon Curtis, sz.: Tuppence Middleton, Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Joanne Froggatt – UIP– Duna Film

Korhatár: (12)

 

Előzetes ITT