A Király – Filmzene & Symphonie

Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó, eseménydús önéletrajzi ihletésű sorozat, „A Király” az RTL+ streaming platformon indult el minden várakozást felülmúló sikerrel.

 

Az előzetesben és a szériában is többször felcsendülő „Jöjj velem” előadója a sokoldalú énekes, Peter Šrámek, amely már december 2-án rajtol minden streaming platformon. December 5-én, pedig „A Király – Filmzene & Symphonic” címmel dupla album jelenik meg az összes Jimmy ihletésű filmzenével és több mint 10 vadonatúj, szimfonikus hangszerelésű Jimmy-klasszikussal, köztük egy, még sohasem kiadott felvétellel.

 

Peter Šrámek a legendát kísértetiesen hasonló énekhangjával idézi meg a 10 részből álló „A Király-ban”, amelynek főszerepében Olasz Renátó és Nagy Ervin zseniális alakítását láthatjuk. A forgatókönyv szinte automatikusan dalötletekkel szolgált és úgy inspirálta dalírásra a szerzőket, hogy a szerzemények többségét Zámbó Jimmy akár jelen időben is énekelhetné.

 

A szlovák-magyar gyökerű tehetségnek nem esett nehezére megérezni Jimmy zenei világát, ugyanis köztudottan mindig is nagy rajongója és tisztelője volt. Szinte egyértelmű döntés volt a Jimmy-sorozat énekhangjának kiválasztásánál a kétszeres Zámbó Jimmy-díjas Peter, hiszen ő tudta a leghitelesebben tolmácsolni a sztárt, miközben megőrizte saját előadói identitását.

 

Míg a korong digitálisan egy hét múlva jelenik meg, ennek egyik ikonját, a „Jöjj velem”-et, már pénteken hozzáadhatjuk a kedvenc zenei listánkhoz! 

 

Igazi kuriózum a rajongóknak!

Az apropóból a zenei anyag egy második résszel is bővül, amely több okból is egyedinek mondható. Az előadó hallatlan sikerét elsősorban a lírai dalainak köszönhette, amelyekben az érzelmeit a legőszintébben, leghatásosabban tudta kifejezni. A vadonatúj kiadványon elhangzó számok éneksávjainak megszerzése komoly kutatómunkát igényelt, ráadásul az évtizedekkel ezelőtt rögzített eredeti felvételek különböző hangstúdiókban készültek, amelyek azóta már megszűntek. A Symphonic-on felcsendülő dalok új zenei alappal és szimfonikus hangszereléssel kiegészítve készültek el. A zárófelvétel a csodálatos Miklósa Erikával közös “Time To Say Goodbye” duett, amely némi stúdió utómunka segítségével jobb minőségben szól az eredeti változathoz képest. A rajongóknak egy bombameglepetésre hívjuk fel a figyelmét, ugyanis a ”Boldogság és bánat” című szerzeményét Jimmytől még soha egyetlen lemezén sem hallhatták korábban.