Cabaret Medrano: Jazz & World

A Cabaret Medrano 2021-ben ünnepelte 20 éves fennállását. Az évfordulót többek között egy jubileumi best of koncertsorozattal tette emlékezetessé a csapat. A zenekar 20 éves története során sokféle műfajjal kísérletezett, a sanzonok világától indulva a blueson át, míg végül eddigi történetének utolsó éveiben inkább a jazz és a világzene lett a meghatározó az új kompozíciók megalkotásakor. A pandémia időszaka alatt kezdtek egy új műsor elkészítésébe, amely már egy a 21. századra jellemzőbb hangzásvilágra törekszik, ahol a modern jazz és a világzene egymásra hatása az uralkodó. A fenti időszakban készült új műsorukat különleges vizuális elemekkel kiegészítve mutatják be ezen az estén.

 

Közreműködnek:
Kamondy Imre: ének, tangóharmonika, György Andi: ének, hegedű, Vörös László: zongora, Strausz Eszter: fuvola, szopránszaxofon, Horváth Gábor: basszusgitár, Nagy Balázs Krisztián: gitárok, Szert Zsigmond: dob, szájharmonika, vokál, Dudás Zsombor Koala: ütőhangszerek, vokál, visual: Vj Mimikri 

 

A zenekarról

A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a jazz és a sanzonok világa. Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szívesen játszanak együtt vendégzenészekkel is (pl. Gáspár Kálmán cimbalmossal vagy egyszer egy komplett szerb etno-jazz együttessel). Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek. A zene mellett más műfajokat is bevonó műsorukat, a „Bohém világ” című darabot 2016 nyarán a Bábel Sound Fesztiválon mutatták be Szalóki Ági és két kitűnő színész, Tóth József és Krausz Gábor közreműködésével, 2019-ben Ady emlékműsorukkal turnéztak, 2021-ben pedig egy jubileumi best of koncertsorozattal ünnepelték 20 éves fennállásukat.

 

Helyszín és időpont: Gödör Underground, 2022. április 22