FIKSZ III. Iparművészeti Vásár és Kiállítás

A FIKSZ (Független Iparművészeti Kortárs Szalon) annak a hazánkban még kevéssé ismert és elfogadott megközelítésnek a nagykövete, mely szerint az alkotó és közönsége közösen adják meg a műtárgyak jelentését és kvalitását. Ezért olyan rendezvények létrehozásában  érdekeltek, ahol ezek az új dimenziók megnyílnak a két oldal között. 

 

„Arts and Crafts”, továbbá „Touch of Arts” kulturális eseményeink kitágítják a művész és közönség találkozókat. Rajtuk keresztül vált ismertté az alkotói történetmesélés is, ahol iparművészeink személyesen avatják be a látogatót a kortárs műtárgyak mögötti gondolatiságnak, valamint azok megalkotásának mozzanatába.

 

Az idén minden eddiginél gazdagabb válogatást láthat a közönség, több, mint 90 kiállító alkotásaiból. Az ünnepi hangulatot tovább fokozza a vásárral párhuzamosan megtekinthető „Kortárs Tradíció” c. iparművészeti kiállítás, melynek középpontjába tradicionális iparművészeti eljárások, technikák és a tárgyalkotási folyamat során felhasznált hagyományos nyersanyagok vannak állítva. A szervezők célja bemutatni, hogyan helyezik mindezeket kortárs kontextusba korunk művészei; minként válik gyakorlattá a XXI. századi iparművészetben az évezredek alatt kialakult tudás, tapasztalat és ismeret.

Helyszín és időpont: Petőfi Irodalmi Múzeum, 2023. december 9 - 10., nyitva tartás: 11:00 – 19:00 óráig (a kiállítás megtekintése ingyenes)