2021. Szeptember 17. | Zsófia
Előző

Munka-magánélet...

Következő

Szurkolni jó!...

Oline társkeresés

Két régi igazság a társkeresésben is működik. Minél többet fektetsz valamibe, annál nagyobb lesz a megtérülés, illetve a szerencse azokhoz pártol, akik tesznek is érte.

 

Ha lányról van szó, akkor még inkább igaz ez, mivel egy friss kutatás szerint több, mint dupla a randi esély, ha a nő kezdeményezi a társalgást. Nőként szelfit is jobban megéri csinálni, de szabadban ne pózoljunk!

 

Az online társkeresés világa is folyamatosan változik, ami igaz volt társkeresési stratégiában öt éve, annak mára a fele sem igaz. Mindezt kutatások is alátámasztják. A világ egyik legjelentősebb szolgáltatása, az OKCupid.com nemrégiben tette közzé legfrissebb kutatásának eredményeit, amely megváltoztathatja a nők társkeresésről alkotott képét.

 

Kezdeményezzünk! Nincs vesztenivalónk!

Bár a hagyományok szerint a férfinak kell kezdeményeznie, online a nők ma már nyugodtan kezükbe vehetik az irányítást. Sőt, érdemes is, mert ha ők teszik meg az első lépést, kizárhatják a társalgásból az unalmas, sablonos beszélgetésindító maszlagokat, és nőként nagyobb eséllyel kaphat választ az üzeneteire. Az online társkeresési statisztikák szerint 2,5-ször nagyobb eséllyel érkezik válasz azokra az üzenetekre, amelyeket nők küldtek.

 

A felmérése szerint a férfiak által kezdeményezett ismerkedések csupán 12%-ból lesz randi, míg fordítva ez az arány 30%. A férfi felhasználok maguknál 17%-kal kívánatosabb nőket jelölnek meg általában, azaz a legtöbb nő csak nála „kevésbé kívánatos” férfiaktól kap üzenetet vagy szimpátiajelölést. Kezdeményezzenek tehát hölgyeim nyugodtan a siker érdekében! Az online világ szépsége, hogy a nemek közötti szakadékok könnyebben áthidalhatóak. Vesztenivaló nincs, légyen aktív, mindent vagy semmit!


A nagy számok törvénye működik

Ha megkeres 200 jelöltet, abból válaszol 60, ebből lesz 9 randi, ebből már biztos lesz egy kapcsolat. Nem mindegy viszont, hogy hol keresgélünk. Nem mindig a legnagyobb oldalak a legjobbak, egy-egy oldalnak saját közönsége is kialakul egy idő után. Tekintsen meg néhány online társkereső weboldalt és válassza ki a céljainak legmegfelelőbbet. Az ismert társkeresők mellett mindig vannak új oldalak, érdemes ezeket is figyelni, mert ott más, frissebb lehet a közeg, mint a bejáratott rendszerekben. Akit a kaland vonz inkább, akkor vannak olyan oldalak, amelyeken nagyobb eséllyel léphet ringbe.

 

Általában egy társkereső 2-3 oldalon regisztrál, és bár vannak átfedések az egyes oldalak között, gyakran lehet teljesen másokkal is találkozni. A regisztráló nők  65%-a a regisztrációt követő második héten feladja a keresést, pedig a szimpátia jelöléseknek és friss fotófeltöltéseknek köszönhetően éppen ezután nőnek meg az esélyei arra, hogy valóban megtalálja élete szerelmét. Nem szégyen tehát, ha sorozat randit szervezel, hiszen azért regisztráltál, hogy minél gyorsabban párt találj.

 

Képtrükkök

Ne trükközzön, de ismerje a statisztikákat.  A teljes alakos fotók 203%-kal növelik a szimpátiajelölések esélyét mindkét nem esetében. Készítsen egészalakos képet, de a ruhát hagyja magán! A szelfik 4%-kal több üzenetet generálnak nőknél (a férfiaknál 8%-kal kevesebbet), azonban a szabadban készült profilkép 60%-kal kevesebb szimpátiajelölést hoz, mint egy beltéri fotó. A férfiaknál éppen ellenkezőleg, 19%-kal többet. A házi kedvenccel, plüssállattal készített profilképek 53%-kal kevesebb esetben hoznak pozitív visszajelzést. Az elkészített képet ne nyújtsuk, ne nagyítsunk rajta, mert pixeles lesz, ha pedig végképp nem megy, kérjünk meg egy, a témában jártas ismerőst, hogy készítsen egy jó minőségű fotót.

 

Legyen „aktív” a fotón, mutassa meg, hogy mit csinál szívesen a szabadidőjében. Az ivás, nem szabadidős tevékenység, hagyja a söröskorsós fotókat. Ha van házi kedvence, fotózkodjon vele nyugodtan, csak arra ügyeljen, hogy ön legyen a kép középpontjában és ne a kisállat. Ha gyermeke van, nyugodtan vállalja, de tudja, a másik fél nem gyereket és anyát, hanem társat keres, így ön domináljon a képeken.

 

Készítsen kívánságlistát, és legyen színes!

Álljon elő egy stratégiával, mielőtt belekezdene a párválasztásba. Írja össze, pontosan mire van szüksége, mit vár el a másik féltől, mik a gyengéi. Emellett nagyon fontos rögzíteni, milyen ne legyen a másik fél, írja le, milyen tulajdonságoktól másik a falra. Ezzel lényegre törő, pontos információkkal töltheti fel a „Kit keresek” és a „Magamról” szövegdobozt, és így kevésbé lesznek kezdeményezőek azok a férfiak, akiknek jó eséllyel egyébként is kiadná az útját. Tartsa magát az elveihez, de időnként kiléphet belőle, sose lehet tudni…

 

Ha magáról ad meg információt, törekedjen arra, hogy azok érdekes, figyelemfelkeltő információk legyenek, és szemléletesen határolják körül az érdeklődését. Ahelyett például, hogy „szeretem az olasz konyhát”, írja azt, hogy a kedvenc étele a lasagne sok besamel mártással”, vagy a „szeretek kirándulni” helyett „imádom a Börzsöny illatát, megnyugtat a csobogó patakok hangja, a színes virágok látványa, főleg a megfelelő társaságban”. A tudomány most már a társkeresést is támogatja, érdemes mindenkinek forgatni a legfrissebb kutatásokat a siker érdekében.

 

Top 10 alaptipp

  1. Ha több kölcsönös szimpátiával rendelkezik, nagyobb eséllyel jelenik meg a keresési felületeken. Lehetőleg naponta jelöljön be pár szimpatikus személyt.
  2. Naponta legalább egyszer látogassa meg a profilját, így az algoritmusok jobban kedvelik majd, a belépési idő szerint keresők könnyebben találhatják meg.
  3. A felhasználók 62%-a a találati listája tetején kezdi az ismerkedést, a versenyhelyzettől kíméli magát, ha fordítva cselekszik.
  4. Nézze át alaposan a választottja profilját, és igyekezzen kiragadni valamit az érdeklődési köréből – erre remek lehetőség a hashtagek megadása, áttekintése.
  5. Mindenki magáról és a saját tapasztalatairól szeretne beszélni. Higgye el, az ön ideje  is eljön, de eleinte inkább próbálja arra ösztönözni, hogy ő beszéljen.
  6. Ne rontson ajtóstul a házba, ez ritkán, de inkább sosem működik.
  7. Az offline társkereséshez hasonlóan, online is mindennaposak a visszautasítások. Fogadja el, talán még egyszerűbb is, hiszen nincs személyes találkozás.
  8. Mindig emlékezzen, valós személy, valódi érzelmekkel ül a chat ablak másik oldalán. Igyekezzen empatikusan kommunikálni, ha szeretné megszakítani a kapcsolatot.
  9. Bár sokan gondolják úgy, hogy nem szükséges válaszolniuk az olyan személyeknek, akik már elsőre sem szimpatikusak, de ez nem helyes. Ha van kis ideje, és akár egy formalevéllel válaszol, akkor általában véve is segíti a saját és mások esélyeit, mivel így könnyebben mernek majd a társkeresők kezdeményezni. Lehet, hogy így épp valakit megnyer magának, aki egyébként nem is mert volna írni?
  10. Legyen őszinte és korrekt. Higgye el, számos előnye származik majd belőle!
Előző

Munka-magánélet...

Következő

Szurkolni jó!...

Kövess minket!