2021. Szeptember 28. | Vencel

Pataki Zita balatoni bakancslistája

PATAKI zITA

A nyaralók elsöprő többsége szerint a balatoni programkínálat nem szorul fejlesztésre, habár ingyenes koncertekből és gasztrofesztiválokból soha sem elég – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Az aktív kikapcsolódások tekintetében a kalandparkok a legnépszerűbbek, míg a kihagyhatatlan balatoni kulturális élmények sorában a Tihanyi Bencés Apátság megtekintése végzett az élen. A balatoni programokról Pataki Zitát kérdeztük, aki ebben az évben az Év Szállása verseny házigazdája.

 

 „Nálam első helyen szerepel a Kékszalag vitorlásversenyen való részvétel, amit a tó körbetekerése követ, már mindkettőt kipipáltuk. Szívesen járunk borfesztiválra, ezt szinte minden évben megtesszük. A bakancslistámon ott van még a Balaton-átúszás is, bár erre még nem sikerült rávennem magam. Szerintem kihagyhatatlan program még a badacsonyi bazaltorgonák megmászása, a fagyizók, borozók, éttermek, halsütödék felfedezése pedig folyamatos kaland számomra” – mondta Zita.

 

A Balatonon rendszeresen megforduló vendégek elsöprő többsége (94,6%) egyébként elégedett a térség kínálta lehetőségekkel. Így van ezzel Pataki Zita is, aki gyerekkora óta rajongója, és rendszeresen visszatérő vendége a magyar tengernek. „Először itt randevúztunk a férjemmel, pontosan Balatonfüreden, a mólón kellett megtalálnia, és talán a legnagyobb nyári élményünk is a Balatonhoz kötődik, amikor körbetekertük azt. Egyébként minden évszakban szívesen jövünk ide, egyszerűen imádjuk” – mondta Pataki Zita, majd folytatta a felmérésben szereplő információkkal.

 

 „A kutatásban résztvevő nyaralók szerint, ha bővíthetnék a programkínálatot, elsősorban több szabadtéri – s persze ha lehet, akkor ingyenes – koncertnek örülnének a legjobban. Ezt követik a gyermekkel látogatható, de azért a szülők számára is élvezhető események. A kívánságlista 3. helyén végzett a gasztrofesztivál-kínálat bővítése, valamint további szabadtéri színházak és kertmozik létesítése, de akár egy Disneyland létrehozását is szívesen látnák.”

 

Utánajártunk: A felmérés alapján az alábbi TOP 5-ös listákat állították össze.

 

TOP 5 kihagyhatatlan kulturális program a Balatonon és környékén

1. Tihanyi Bencés Apátság

2. Szigligeti vár

3. Festetics-kastély

4. Balatonfüredi Anna-bál

5. Művészetek Völgye

 

TOP 5 kihagyhatatlan aktív program a Balatonon és környékén

1. BalatoniBob Szabadidőpark (Balatonfűzfő)         

2. Balatonboglár Kalandpark, Bobpálya

3. Zamárdi Kalandpark

4. Balaton kerékpárkörút / Balatonkör kerékpárral

5. Balaton-átúszás

 

TOP 5 balatoni programfejlesztési javaslat a nyaralóktól

1. Ingyenes szabadtéri koncertek

2. Gyerekprogramok

3. Gasztrofesztivál

4. Szabadtéri színház

5. Szabadtéri mozi

 

 

Kövess minket!