2021. Szeptember 26. | Jusztina
Előző

Az év legjobbjai...

Következő

Kütyűhasználat...

Új szerepben Palvin Barbara

A világhírű magyar divatmodell, Palvin Barbara is csatlakozott az Együtt az Autistákért Alapítvány munkájához, és kiemelt támogatóként segíti az autizmus spektrumzavarban érintetteket a jövőben.

 

Palvin Barbara már számos alkalommal bizonyította, mennyire fontos számára, hogy nemes ügyek mellett álljon ki, és rászorulókat, hátrányos helyzetű embereket támogasson. A modell most az Együtt az Autistákért Alapítvány munkájához csatlakozik, hogy a jövőben az autizmusról beszéljen széles körben, hiszen a spektrumzavar sokkal több embert érint, mint azt gondolnánk.

 

„Az Együtt az Autistákért Alapítvány mottója: Megérteni. Elfogadni. Segíteni.  Ennek szellemében csatlakoztam kiemelt támogatóként az alapítványhoz: rendkívül fontosnak tartom, hogy ne csak beszéljünk az autizmusról, de igyekezzünk valóban megérteni, elfogadni, ha valaki spektrumzavarral él, és próbáljunk meg igazi segítséget nyújtani a számára. Ma Magyarországon ez átlagosan minden 15. családot érinti, sokszor nem is gondolnánk, hogy valaki autizmussal él a közvetlen környezetünkben, csak azt érzékeljük, hogy ő kicsit más, mint a többiek. A kék az autizmus színe, és a jövőben a spektrumzavar szimbólumaként fogom viselni a Kék Szív kitűzőt, mindenki mást is arra buzdítva, hogy ezzel a jelképpel is támogassuk az autizmusban érintett gyerekeket és családjaikat” – tette hozzá Palvin Barbara.

 

A világhírű modell által is viselt kitűzőket bárki megvásárolhatja, aki támogatni kívánja az Alapítvány munkáját. a kijelölt MOL-töltőállomásokon és az Együtt az Autistákért Alapítvány webshopjában 990 forintért. Barbara további aktivációk részeseként is segíti az Alapítvány munkáját,  kék sütemények elkészítésére bíztat mindenkit, de a modell maga is süt egy kék színű desszertet. A felhívásban résztvevőket arra kérk, hogy Instagramon és Facebookon is posztolják az elkészített édességeket, és használják a #kéksüti #együttazautistákért hashtageket. A töltőállomások minden poszt után 500 forinttal támogatják az Alapítványt. Ezen felül pedig a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akció során Barbara egy saját maga által tervezett darabot ajánl fel árverezésre minitáska-kollekciójából.

 

Az Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy hosszú távú segítséget nyújtson az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és családjaik számára. Első mérföldkőként 2018 márciusában átadták Közép-Európa első Autista Vizsgálóközpontját – amely abban nyújt segítséget, hogy az érintett családok gyermekeikkel nyugodt körülmények között látogathassanak el a különböző vizsgálatokra.

 

Jelenlegi céljuk pedig az első Autista Mintaház – Diagnosztikai és Terápiás Centrum létrehozása, ahol autizmus spektrumzavarral élő gyerekek egyénre szabott fejlesztését és terápiáját tudják majd megtervezni a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet szakembereiből álló csapattal.

 

 

 

Előző

Az év legjobbjai...

Következő

Kütyűhasználat...

Kövess minket!