2021. Április 12. | Gyula

Rooney Mara új szerepben

Rooney Mara
A sztárok mindig is megtiszteltetésnek vették, ha a világ egyik legnagyobb márkája reklámarcának választotta. Nem volt ez másként Rooney Mara esetében sem, aki az új, ősszel bevezetendő Givenchy parfűm arca lesz. Ismerkedjünk hát meg a tehetséges művész eddigi pályafutásával.

 

Az itthon is jól ismert Rooney számos filmben sikerrel szerepelt. Az ír felmenőkkel bíró, New Yorkban élő, amerikai színésznő első főszerepe a Rémálom az Elm utcában volt, majd következett a Közösség hálójában és rögtön ez után A tetovált lány címszerepe. Ez utóbbi alakításáért Oscar-díjra jelölték.

 

A színésznő a kritikusok által is elismert filmekben szerepelt, köztük a The Bodys Saints, Side Effects, Her and Trash. Rooney Mara karrierje 2015-ben új magaslatokba ért Todd Haynes Carol című produkciójával.  Filmbéli alakításáért Oscar, Arany Globus,  BAFTA és Screen Actors Guild díjakra jelölték, végül a Cannes-i Filmfesztiválon nyerte el alakításáért a legjobb színésznő díjat. 2016-ban és 2017-ben nem kevesebb, mint öt filmben - Song to Song, The Discovery, Una, The Secret Scripture,  Ghost Story - játszott. Ebben az évben pedig Mária Magdaléna karakterét formálta meg a filmvásznon.

 

Rooney Mara amellett, hogy generációja egyik legtehetségesebb színésznője ismert jótékonysági munkájáról is. Elkötelezett humanitárius, 2010-ben létrehozott egy segélyszervezetet Kenyában. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a világmárka őt választotta új női illata arcának.

 

A döntésről Romain Spitzer, a Givenchy Parfums vezérigazgatója így nyilatkozott: „Rooney lenyűgöző színésznő, figyelemreméltó tehetséggel. Elkötelezett és nagylelkű személyisége, elegáns megjelenése és pozitív kisugárzása tökéletesen tükrözi a 2018 őszétől bevetésre kerülő új illat világát. Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele.”

 

Rooney pedig az együttműködés bejelentésekor elárulta az újságíróknak: „Eddig is kedvenc márkám volt a Givenchy, számos díjátadón viseltem a divatház lenyűgözően elegáns ruhakölteményeit, így még nagyobb öröm számomra, hogy részese lehetek a márka parfüm kampányának.”

Kövess minket!