2021. Október 22. | Előd

Kreativitás mindenek felett!

Bóta Gábor és Lakatos Márk

Lakatos Márk a Bóta Café adásának vendége volt. A műsorból számos, eddig talán nem annyira ismert dolgot is megtudhattunk a népszerű stylistról.

 

Kissrácként minden nyáron ott töltötte idejét, mivel nagyapjának pecsenyesütője volt ebben a városban. Talán innen datálható a gasztronómiához fűződő vonzalma. Az iskolai évekre azonban az aranyos kisfiúból igazi öntörvényű gyerekké vált, és ezt főleg az iskolában mutatta meg. Már az általánosban színdarabokat hozott létre, jelmezeket, díszleteket tervezett és szövegeket írt, tehát már itt jelentős érdeklődést mutatott a kreatív dolgok és a divat iránt

 

Márk kiskorában és tinédzserkorában túlsúlyos volt, súlyproblémája akkoriban jó néhány kellemetlen és fájdalmas pillanatot okozott számára, de nehéz volt megélnie azt az időszakot is, amikor bevallotta szüleinek, hogy meleg. Egészen sokáig titkolnia kellett ezt a dolgot, mert akkoriban teljesen máshogy álltak ehhez az emberek, mint manapság. Ezután elutazott Madridba, ahol egy egészen más világ tárult elé. Madridban sok olyan mozgalom volt, ahol elfogadtatták az emberekkel, hogy ez egy melegbarát város. Egy egészen más közeg volt és teljes mértékben belevetette magát az ottani dolgokba. Almodóvar – a napjainkban jól ismert zseniális filmrendező –  partijaira,  melegdiszkókba járt, parókákat, ruhákat csináltatott magának.

 

Márkot gyerekkora óta három dolog foglalkoztatja igazán, és ez a gasztronómia, a színház, és a divat. Stylist életének egy nagyon fontos állomása volt a spanyol főváros. Madridban idegenforgalmat tanult, de felvételizett az SZFE-re is, ahová nem vették fel. Márk szerint neki a színházi rendező szakra kellett volna inkább jelentkeznie és nem pedig színésznek. Nem akart férfi monológokat mondani, mert sokkal inkább a női főhősökkel tudott azonosulni. Tehát többek között az identitása miatt sem sikerült jól a felvételi. Ezután ment a jogi egyetemre, de már az elején tudta, hogy nem ez az útja, csak szülői hatásra választotta ezt a pályát.

 

Ezt követően az idegenforgalomban kezdett tevékenykedni. Spanyolokkal, franciákkal dolgozott együtt, egy utazási irodát csinált. Ezután Nagy Ervin színész elvitte egy filmjére, ahol megkérte, hogy találja ki a jelmezét, ott találkozott Gryllus Dorkával, majd fotózásokra hívták és innen elkezdődött egy kapcsolatépítés, valamint elindultak a styling munkái is.

 

Lakatos Márkot elsősorban, mint stylist ismerte meg a nagyközönség. Egészen gyerekkora óta szeretett harsányan öltözködni, ez most is jellemző rá. Nincs nagy ruhatára, azt az elvet követi, hogy vásárolj kevesebbet, válassz jól és vigyázz a ruháidra.

 

Az elmúlt évekhez képest sokat változott a véleménye rengeteg dologgal kapcsolatban, akár a magánéletben, az emberi kapcsolatok terén is. Megtanulta mire van szüksége, kicsit lelassult és terápiákra jár.

 

A Pride-dal kapcsolatban Mark elmondta: „A Pride egy nagyon pártolandó dolog.” Viszont nem szereti a nagyon harcos, túlzottan befeszülős polgárjogi törekvéseket, neki ezek mindig furák voltak, véleménye szerint a humoros, vicces, szabadszellemű dolgokkal sokkal jobb hatást lehet elérni.

  

A stylisti munkái mellett színházi jelmeztervező, látványtervező, producer is. Ebben az évben a Dekameron – amely minden esetben egy új műfaj, keveréke a színháznak, a filmnek és az online világnak, és amely rengeteg animációs és filmes jelenetet hordoz magában – létrehozásában vett rész, látványtervezőként, producerként és jelmeztervezőként. 

 

Visszatérve a gasztronómia iránti szeretetéhez, a korábban létrehozott saját étterme újranyitott a Hold utcai piacon, és különböző gasztronómiai videókat is készít a követői számára. Márk szerint: „A főzés ugyanolyan styling munka… Ízekből, kulturális élményekből, színekből táplálkozik.”

 

Tévés szerepeiről, megjelenéseiről is nyilatkozott, elmondta, hogy ő nagyon sok helyre elmegy, ha hívják. Ahhoz nagyon szélsőséges, bántó műsornak kell lennie, hogy ő nemet mondjon egy felkérésre. Azokat a műsorokat szereti, ahol több emberrel leülhet és elmondhatja a saját véleményét, akár más világnézetű emberrel is, ugyanis öt nem zavarja a bulvár. Őszintén beszél és szereti elmondani a saját véleményét, akár a másságával kapcsolatban is. Lakatos Márk azt vallja, hogy az öltözködésben és a külsőben te magad vagy a fontos és nem a ruhadarab.

 

A munkájában is egy határozott személyiség, kemény döntéseket hoz, és így tudja keretek között tartani a munkáit és természetesen így tud együtt dolgozni a többi emberrel. Állítása szerint nagyon izgalmas dolgokat csinál, és ezért is keresik meg nagy cégek, nagy projektekkel kapcsolatban.

 

Végezetül legyen itt Márk FB bejegyzése, már csak azért is, hogy megtudják mi áll a cikkünk címe mögött:  Csillagszórók! Meséltem a nagyapám angolnapörköltjéről, arról, hogy miért kaptam az első beírást az üzenőfüzetembe az általános iskola legelső napján, a madridi életemről és még sok minden másról... Nézzétek meg a szuper hangulatú beszélgetést Bóta Gáborral és velem”

https://www.youtube.com/watch?v=JzIQ7fjh7LQ&feature=youtu.be&t=27&fbclid=IwAR1Z2JBECJMmSV0hoam87A6WYTbPCbiJ5_M9WUfUYUt2IcKJ57bVG-dyIlE

 

Kövess minket!