2022. Május 19. | Ivó, Milán

A fiatalos tekintetért

Ahogy öregszünk, bőrünk a szemöldök alatt is megereszkedik, ami így ránehezedhet a szemhéjunkra, illetve a szem alatti táskák is egyre láthatóbbá válnak az idő előrehaladtával. Ezek azt eredményezik, hogy a tekintet fáradt, öreges lesz. A témáról dr.Parrák Zita a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ plasztikai sebésze tájékoztatja olvasóinkat.

 

„Szem körüli izmok elgyengülése, a bőr megereszkedés örökletes is lehet, a férfiakat pedig ugyanúgy zavarja, mint a nőket. Vannak olyan esetek, amikor a bőr annyira rálóg a szemre, hogy akadályozza a látást, esetleg megnehezíti a szemüveg viselését. Van, akinél a megnyúlt bőr összedörzsölődése pislogáskor irritációt okoz”– magyarázza Dr. Parrák Zita.

Az esztétikai beavatkozást többnyire 50 év felettiek szokták igénybe venni, de 35 év felett bárki megcsináltathatja a szemhéját. „Az első lépés minden esetben egy orvosi konzultáció, melynek során a plasztikai sebész tájékoztatást ad a műtét várható hatásairól. A kezelés látványos változást eredményez, ami akár tíz évig is tarthat. Fontos megjegyezni, hogy velünk együtt bőrünk is tovább öregszik, úgyhogy aki erre hajlamos, annak egy idő után valamennyit újra ereszkedni fog a szemhéja. Számukra azt szoktuk javasolni, hogy időnként válasszanak a bőr feszességét és minőségét javító kezeléseket”– mondja.

Egy évtizedet is fiatalodhatunk egyetlen beavatkozással
A szemhéjplasztika a felső és az alsó szemhéjon is elvégezhető. „A felső szemhéj kezelése során a sebész a szemhéj hajlatában metszi ki felesleges bőrt és esetleges zsírt. A vágás a szemhéj hajlatában történik, ezért nem marad utána látható heg, ahogy az alsó szemhéj esetén sem, ott ugyanis a szempillavonalat követi a bemetszés. A műtét utáni első két napban ajánlatos időnként jegelni a kipirosodott, érzékeny területet, így minimalizálva a véraláfutásokat és duzzadást. A fájdalom minimális, és a szokásos fájdalomcsillapítókkal könnyen orvosolható. A beavatkozás után a tükörbe nézve rögtön látható az eredmény, amellyel akár 10 évet is letagadhatunk”– teszi hozzá az orvos-esztétikai specialista.

Forrás: New Beauty

Kövess minket!