2021. Augusztus 05. | Krisztina
Előző

Queen+Adam Lambert...

Következő

Alexandrov Együttes...

A természet törvényei képekben

Chris Schmid díjnyertes svájci származású fotográfus fotós és filmes, akit munkája a világ minden tájára elszólítja.  Csodálatos fotói felhívások arra, hogy nézői nyitott szemmel és élénk lelkesedéssel fedezzék fel az élővilágot. Törekvése mindig ugyan az: közel hozni a környezetet.


Chris Sony Global Imaging nagykövet, DJI nagykövet és hivatalos WildAID fotós. Több nemzetközi díjat nyert, köztük PDN World in Focus, IPA Professional, PX3 Prix de la Photographie de Paris és a természet legjobb operatőre Afrikában. Chris is hozzájárul az Emlékezés az Elefántokra projekthez, a Born Free Foundation adománygyűjtő könyvhöz és kiállításhoz.  

Felesége, Karolina alapítója egy filmgyártó cégnek. A házaspár küldetése, hogy olyan problémákat vesz védelmébe, amelyek segítik a vadon élő állatokat. Ennek jegyében készülnek filmek, oktatások, és afrikai szafarik természetfotósok számára. 

Chris Schmid fotóművész nemrégiben kalandos fotóexpedícióra indult a namíbiai só-sivatagba.  A fotók Chris dokumentumfilmjének, az „Afrikai túlélők” részét képezik, amelyek Afrika veszélyeztetett állatfajainak mindennapjait követi. Képsorozata hűen ábrázolja, hogyan viselkednek az állatok különböző életkörülmények között.

A különleges környezetet egy 24-600mm széles zoomtartományú, 25x zoomobjektíves és egy rendkívül erős képérzékelővel ellátott Sony RX10 III fényképezőgéppel örökítette meg, amellyel szenzációs részletességű közeli felvételeket készített.

 

Képsorozatában fekete orrszarvúkat és rendkívül ritka sivatagi hiúzokat jelenít meg, valamint tanúi lehetünk egy oroszlánfalka életének vadászat közben. Fotói hűen ábrázolják a sivatagi vadélet magányos és elhagyatott, mégis különleges szépségét.

 

Chris Schmid az évnek abban a szakaszában örökítette meg lenyűgöző képsorozatát, amikor az időjárási viszonyok rendkívül változékonyak. Ahogy a fotókon is látható a szélsőséges decemberi időszak számos kihívás elé állította a művészt, amely a nehézségek ellenére hozzájárult a kiemelkedő felvételek létrejöttéhez.

 

„A namíbiai sivatag vadvilága egyszerűen lenyűgöző, a saját szememmel láttam hogyan alkalmazkodnak az állatok a túlélésért vívott harcban. Ez egy csodálatos téma, amit a fotográfia nyelvén szerettem volna bemutatni. A gyér növényzet és a vízhiány miatt láthatjuk, miként válnak szét a falkák vadászat közben, hogy élelmet találjanak. Emiatt nagyon kevés a búvóhely is, amitől ez az egyik leghatékonyabb és leghalálosabb vadászterület a ragadozók számára” – mondta Chris Schmid.

 

És végül jöjjenek Chris jó tanácsai azoknak, akik a legjobb természetfotókat szeretnék készíteni:

 

Biztosíts magad mellé egy profi nyomkövetőt!

Ne sajnáld az időt a legjobb nyomkövetők felkutatására, mert munkád során felbecsülhetetlen segítséget nyújthatnak!

 

Légy rendkívül türelmes és készülj fel arra, hogy korán kell kelned, ha csatlakozni szeretnél egy oroszlánfalkához.

Az oroszlánok hajlamosak naponta akár 20 órát is aludni, ezért mindig ébernek és fotózásra készen kell lenned, nehogy lemaradj a falkamenetről.

 

Légy figyelmes!

Egyszerűen hangzik, mégis alapvető jó tanács, ha csak a legjobb felvételekkel elégszel meg. Ne csüggedj, ha egy teljes nap után nem sikerül a gepárdokat vagy oroszlánokat lencsevégre kapni vadászat közben, ezzel csak nő az esélye, hogy másnap újra próbálkoznak. Csak kövesd őket tovább!

 

Légy megfelelően hidratált és igyál sok folyadékot!

A gyakorlati szabály szerint fogyassz három óránként egy liter vizet!

 

Használj objektív szűrőket!

Az afrikai sivatagban rendkívül szélsőséges az időjárás, ezért használj objektív szűrőt fényképezőgéped védelme érdekében!

Előző

Queen+Adam Lambert...

Következő

Alexandrov Együttes...

Kövess minket!