2020. Október 27. | Szabina
Előző

Megosztom....Kosaras Renáta festőműv...

Következő

Megosztom… Miller Zoltán, színész, ...

Megosztom… Tunyogi Bernadett, színésznő, énekesnő

Ezen a héten kérdéseink válaszadója Tunyogi Benadett, musical színésznő énekesnő

 

- Melyik volt élete legemlékezetesebb pillanata?

 

- Sok csodálatos élményem volt a színházban, premiereken, koncerteken, de mégis a legemlékezetesebb pillanat a kislányom születése volt. Sokan meséltek előtte erről az érzésről, hogy mennyire felejthetetlen és gyönyörű. Így igaz!  Mindent, ami addig történt velem felülmúlt az, hogy Édesanya lehettem.

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Az első szerelem szép volt és őszinte. Azt nem tudom, hogy komolyan befolyásolta-e a további kapcsolataimat, de azt szokták mondani, hogy meghatározó az első szerelem.

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Olaszországban szívesen élnék az éghajlata, a finom ételei és a helyiek temperamentuma miatt. De mindig gyönyörködöm Írország csodálatos zöld lankáiban. Varázslatos és kicsit misztikus hely. Ott is el tudnám képzelni az életem.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Édesapám a P. mobil együttes énekese volt, az ő szülei színészek, anyai nagyapám pedig festőművész volt. Testvérem, Orsi is énekesnő lett. Egy ilyen családban nemigen kerülhetett el a zene és a színpad. 

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Inkább kedvenc íróim vannak. Dosztojevszkij, Márai, Sienkiewicz... Nem emelném ki egyiküket sem. Mindegyik zseniális. Néha olvasok krimit vagy bestsellereket is, de alapvetően inkább a történelmi regényeket és a klasszikus szépirodalmat kedvelem.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Mint mindenki, én is elég összetett személyiség vagyok. Bizonyos dolgokhoz konzervatívan ragaszkodom, más szempontból pedig elengedhetetlennek tartom az egyén szabadságát és jogait. A saját életemet pedig kissé megnehezítem a maximalizmusommal.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Van amitől tart az ember, betegség stb., de rettegve nem lehet élni. Nem jellemző rám a pánik vagy a rettegés. Mondjuk télen hetekig tartó sűrű hóesésben és másfél méteres hóban turnébusszal járni Európát, az nem tartozik a kedvenc emlékeim közé.

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Részben, főleg szakmai szempontból sok minden megvalósult, amit elképzeltem gyerekként, de még vannak megvalósításra váró terveim.

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Sokszor felhívtam már a hivatalos adományvonalakat, amikor meghallottam a felkérést. Jótékonyságra mindig örömmel rendelkezésre állok. Mint minden évben, így idén is részt veszek a Heim Pál Gyermekkórház Gyereknapi rendezvényén, de számos más jótékonysági gálán is részt vettem, például az árvízkárosultak javára, vagy orvosi kezelést támogató gyűjtő akciókban. Számomra természetes hogy segítsek azokon, akik szükséget szervednek, vagy betegek. Főleg ha gyerekekről van szó.

 

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- A hiúság alapvető emberi tulajdonság. A mi szakmánkhoz pedig elengedhetetlen. Persze negatív és vicces is tud lenni, ha túlzásba viszi valaki. Egészséges mértékben én is az vagyok.

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- A szakmai eredményeimre vagyok a legbüszkébb. Sokat dolgozom érte még ma is. És persze a családomra és a barátaimra is, akik mindig ott állnak mellettem.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Volt az életemben számtalan csalódás, amit nagyon rosszul éltem meg. De most már látom, hogy szükség volt rájuk, így kellett lennie, mert sokat tanultam belőlük. Azonkívül csalódtam a bécsi Sacher-tortában. Azt hittem ott készítik el a legfinomabban. Pedig nem! Van egy budapesti cukrászda ahol sokkal jobb.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- Nem hiszek a „divatos" diétákban. A mozgás természetesen nagyon fontos. Nekem a munkámból adódóan mindig figyelnem kell a súlyomra. Otthon nem használunk fehér cukrot, és a liszt is szénhidrát csökkentett, vagy zablisztet vagy zabpelyhet használunk. Igyekszem ellenőrzött, magyar zöldségeket, gyümölcsöket vásárolni.  A lányom születése óta nem eszik gumicukrot, kemény cukrokat, nyalókákat. Maja tornára jár, és ha van időm, én is elmegyek futni a közeli erdőbe.

 

Névjegy:

Bernadett általános iskolásként a Magyar Rádió és az Állami Operaház Gyermekkórusában énekelt. 15 éves korától több, mint száz rock- és pop-produkcióban, illetve CD-felvételen működött közre háttérénekesként, 17 évesen már a Rockszínházban játszott. 1997-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán. 1997-98-ban a németországi Duisburgban lépett fel, majd 1998-ben lett tagja az Operettszínháznak. 2001 óta szabadúszó. Dolgozott Demjén Ferenccel, a Tátrai Banddel, a Rapülőkkel, Ákossal, kb. két-háromszáz hanghordozón szerepel. 200l-ben eMeRTon-díjazott, mint az év Legjobb Musical énekesnője. Walt Disney Herkules és Alice csodaországban című rajzfilmjeiben és még további WD rajzfilmekben kölcsönözte hangját a mesefiguráknak, illetve énekelte a főcímdalokat.

Főbb szerepei: Éva (Valahol Európa), Rózsa (Kis herceg), Lánghy Aranka (A kőszívűember fia), Eponine (Nyomorultak) Marta (A pók asszony csókja), Betti (Egy bolond százat csinál), Kirugott szerető (Evita), Miss Minnie Fay (Hello, Dolly) Emma Carew (Jekyll és Hyde), Mária (Jézus Krisztus szuper sztár) Svetlana Sergievsky (Sakk), Pepita Ofélia (Piszkos Fred, a kapitány) Octavia (Sztárcsinálók), Janet (Rocky Horror Show)

Fotó: Szirmai Klári


Valahol Európában

 

Előző

Megosztom....Kosaras Renáta festőműv...

Következő

Megosztom… Miller Zoltán, színész, ...

Kövess minket!